O afirmație în acest sens a fost făcută într-o convorbire telefonică din data de 25 iulie 2011, când Bărbulescu avea funcția de comisar general la Garda Națională de Mediu:
"Bărbulescu: Trebuie mișcat un pic la... la Economie... M-am băgat acuma.
Deaconeasa: Da?
Bărbulescu: Da! Da, când am plecat! Aștept un semn acuma să văd!
Deaconeasa: La Finanțe?
Bărbulescu: Nu, la Economie! Restul, Finanțele și Justiția cred că i-am... liniștit, dar așteaptă originalul.
Deaconeasa: Da?
Bărbulescu: N-au observații. Da".
Potrivit procurorilor DNA, în intervalul de timp în care s-au realizat procedurile de elaborare și adoptare a Hotărârii de Guvern privind aprobarea scoaterii definitive din fondul forestier național a unei suprafețe de aproape 10 hectare de pădure, Marius Bărbulescu a intervenit la factorii de decizie pentru avizarea favorabilă și adoptarea hotărârii de guvern.
"Și pe parcursul procedurii de elaborare și avizare, până la adoptarea și publicare în Monitorul Oficial, inculpatul Bărbulescu Ion Marius a intervenit la factorii de decizie din cadrul ministerelor implicate în circuitul de avizare, asigurându-l permanent pe inculpatul Deaconeasa că 'va rezolva', chiar și în situația în care 'au apărut două probleme'", se precizează în referatul procurorilor DNA.
Tribunalul Argeș a dispus, joi, arestarea preventivă pentru 30 de zile a directorului general adjunct al Gărzii Naționale de Mediu, Marius Bărbulescu, cercetat pentru trafic de influență și luare de mită, precum și a omului de afaceri vâlcean Gheorghe Deaconeasa, cercetat pentru cumpărare de influență și dare de mită, ambii reținuți în urmă cu o zi e procurorii Serviciului Teritorial Pitești al DNA pentru fapte de corupție.
De asemenea, instanța a constatat că, în ceea ce privește cererea de administrare a tratamentului medical formulată de Marius Bărbulescu, administrația locului de deținere este cea competentă să ia măsurile care se impun.
Procurorii DNA Pitești l-au reținut, miercuri, pe directorul general adjunct al Gărzii Naționale de Mediu, Marius Bărbulescu, pentru trafic de influență în formă continuată și luare de mită. Marius Bărbulescu a deținut funcțiile de comisar general la Garda Națională de Mediu (2009, 2011, 2012) și director al Direcției Generale de Control a Biodiversității, Biosecurității și Ariilor Protejate din cadrul Gărzii Naționale de Mediu (2010), iar în prezent este director general adjunct al Gărzii Naționale de Mediu.
Potrivit unui comunicat al DNA, în dosar a fost reținut și Gheorghe Deaconeasa, administrator al unor societăți comerciale și fundații, pentru cumpărare de influență în formă continuată, dare de mită și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.
DNA precizează că, în perioada 2009-2011, Deaconeasa a acționat în scopul obținerii controlului asupra unei importante suprafețe de teren forestier situată pe raza județelor Vâlcea, Gorj și Hunedoara din perspectiva proiectului ce viza dezvoltarea potențialului turistic al stațiunii Voineasa, prin construirea unui domeniu schiabil în zona Vidra — Obârșia Lotrului, precum și a obținerii custodiei și, mai apoi, a dreptului de administrare pentru sit-ul Natura 2000 Parâng prin intermediul fundației pe care o reprezintă. În acest sens, el a promis darea de foloase și a remis foloase, constând în materiale de construcție și material lemnos, manoperă, transport, în valoare de 50.228 lei, lui Marius Bărbulescu.
Sursa citată mai arată că Bărbulescu a pretins și primit foloasele respective și în calitate de reprezentant al Gărzii Naționale de Mediu, membru desemnat în comisia de atribuire a administrării sitului Natura 2000 Parâng, constituită la nivelul Ministerului Mediului și Pădurilor, în legătură cu atribuțiile sale de serviciu, pentru atribuirea fundației reprezentată de Deaconeasa, activitate finalizată la 29 martie 2011.
Conform DNA, cu ocazia percheziției din 18 decembrie 2014, la domiciliul lui Deaconeasa, a fost identificată următoarea cantitate de muniție: 4 cartușe proiectil unic calibru 12/70, 87 cartușe cu bile de cauciuc, 28 de cartușe cu încărcătură de gaze calibru 9 mm, 6 tuburi cartușe trase calibru 10/22T.
În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că Gheorghe Deaconeasa a fost autorizat să dețină, să poarte și să folosească arme și muniții letale/neletale, drept care i-a fost suspendat la 14 februarie 2012, ca urmare a trimiterii sale în judecată într-un alt dosar instrumentat de către DNA Pitești.