Cu toate că reprezentanții unității medicale au organizat concursuri și le-au oferit posibililor candidați facilități precum bani de cazare și primă de instalare, niciun cadru medical nu s-a arătat interesat de acest post.
Vasilescu Alexandru este medic oncolog la Spitalul Județean din Buzău din 1994. Dacă până acum a mai avut un coleg, de la începutul lunii a rămas singur și lucrează 10 ore și jumătate pe zi.
"E contra cronometru aici pentru că trebuie să ajung și la policlinică. Problemele trebuie rezolvate și bine pentru că nu te crede nimeni dacă omiți sau greșești ceva din cauza grabei", a afirmat dr. Alexandru Vasilescu, medic primar oncologie medicală, conform digi24.ro.
După ce a aflat că celălalt medic și-a dat demisia, doctorul Vasilescu a vrut să plece și el. Pentru a nu rămâne fără niciun medic pe secţie, conducerea spitalului a reuşit să-l convingă pe medicul care demisionase să lucreze în continuare în spital, cu jumătate de normă.
"A spus că dacă nu rămâne și doamna doctor pe jumătate de normă este nevoit să își depună demisia pentru că nu va face față. Și în aceste condiții ne descurcăm foarte, foarte greu", a spus Claudiu Damian, manager Spitalul Județean Buzău.
Pe lângă pacienții internați, doctorul trebuie să facă și consultări. Aproape 40 de persoane ajung zilnic la cabinet. Cu toate acestea, medicul face tot posibilul să mulţumească pe toată lumea.
La spitalul din Buzău întotdeauna a fost un deficit de medici oncologi. În mod normal, la această secție ar fi trebuit să fie patru cadre medicale. Niciodată, însă, nu au fost mai mult de două.
"Demersuri au fost făcute constat pentru angajare de medici. S-au dat anunțuri și în acest moment vor fi scoase la concurs posturi de medici oncologi. Din nefericire nu sunt medici care să vină", a precizat Claudiu Damian, manager Spitalul Județean Buzău, adăugând că în perioada următoare o să încerce să se deplaseze în Republica Moldova pentru a găsi medici, nu neapărat la oncologie, ci și la Urgențe unde este deficit.
În evidențele Spitalului Județean Buzău sunt aproape 8.500 de persoane bolnave de cancer, iar anual 6.000 de pacienţi sunt internați.