"Instanța admite plângerea promovată de petentul Dumitru Silvestru Șoșoacă, în contradictoriu Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Iași, împotriva procesului-verbal de contravenție din 15 noiembrie 2020, proces-verbal pe care îl anulează", au precizat judecătorii ieșeni.
De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.
Procesul dintre Dumitru Silvestru Șoșoacă și Inspectoratul de Jandarmi Județean Iași a început pe data de 24 decembrie 2020. Prin plângerea înregistrată pe rolul Judecătoriei Iași, soțul Dianei Șoșoacă a cerut anularea procesului-verbal de contravenție, iar în subsidiar, aplicarea sancțiunii cele mai ușoare, a avertismentului.
"Procesul-verbal trebuia să fie întocmit în prezența mea, întrucât am fost legitimat și am prezentat adeverința medicală care mă excepta de la purtatul măștii, adeverință care a fost desconsiderată de către jandarm, acesta spunându-mi că, dacă vreau, pot să contest amenda în instanță. Ceilalți participanți purtau cu toții măști, iar ca urmare a acestei adunări în campania electorală, nu a existat niciun infectat cu COVID-19", a mai susținut soțul senatoarei Diana Șoșoacă.
"Pe 15 noiembrie 2020, în intervalul orar 16:00 – 18:00, în Piața Palatului Culturii din municipiul Iași a avut loc o manifestare publică de protest, la care au participat aproximativ 100 de persoane. IJJ Iași a luat măsuri pentru prevenirea tulburării ordinii publice și comiterii de fapte antisociale în timpul manifestării. În grupul de participanți la manifestarea publică a fost identificat numitul D.S.Ș., care nu purta mască de protecție, încălcând astfel prevederile Legii nr. 55/2020. Acestuia i s-a atras atenția cu privire la obligativitatea de a purta mască în spațiul public, dar acesta nu s-a conformat și nici nu a menționat sau prezentat o adeverință medicală din care să reiasă că suferă de boli ce afectează capacitatea de oxigenare, motiv pentru care a fost sancționat", au menționat cei de la Jandarmeria ieșeană.