"Echitatea este problema de bază a învăţământului românesc. Este nevoie să ne concentrăm îndeosebi pe şcolile din mediul rural, pentru a reduce diferenţele. Accesul elevilor din şcolile din mediul rural la noile tehnologii este extrem de important", a declarat, asatăzi, ministrul Educaţiei, citat de Agerpres, cu ocazia unei vizite la şcoala din localitatea prahoveană Bucov.
El a subliniat importanţa pe care o va avea în formarea elevilor noul laborator cu tehnologie de ultimă generaţie cu care a fost dotată unitatea de învăţământ.
"Este un laborator pilot, este printre primele laboratoare în care se integrează noile tehnologii (...) în acelaşi spaţiu, pentru aceiaşi elevi. Acest exemplu trebuie replicat la nivel naţional. Proiectul Ministerului Educaţiei este de a avea cel puţin 30 de şcoli în fiecare judeţ în care să existe aceste laboratoare, în care noile tehnologii să fie integrate. Vorbim de partea de imprimante 3D, de scannere 3D, de ochelari de realitate virtuală (...). Practic, printr-un astfel de laborator, un profesor virtual poate intra, alături de elevii din Bucov în această situaţie, din orice colţ al lumii", a arătat ministrul Educației.
Sorin Cîmpeanu a efectuat o vizită la Şcoala Gimnazială "Constantin Stere" din Bucov, judeţul Prahova, unde a fost inaugurat primul laborator cu tehnologie de ultimă generaţie într-o şcoală rurală - SmartLab Bucov.