Consumul de soia poate provoca reacții alergice: Pot apărea reacții alergice la mai bine de 48 de ore de la consumul acestui produs, iar simptomele pot fi următoarele: mâncărimi, febră, stări de vomă, diareee, eczeme, acnee, dermatită atipică, colită, respirație dificilă, conjunctivită și hipotensiune. Corpul percepe soia ca fiind dăunătoare și pentru a se apăra produce anumite substanțe. Deoarece corpul nu are suficient timp pentru a produce anticorpi, alergia nu apare la primul contact cu alimentul.
Dacă ai probleme cu glanda tiroidă încearcă să eviți aceste alimente!
Femeile însărcinate ar trebui să evite soia: Cele mai afectate de acest produs prin introducerea în alimentație sunt femeile însărcinate, care trebuie să se ferească de orice fel de mâncare care conține soia și la fel trebuie procedat și în cazul copiilor. Motivul pentru care trebuie eliminată din alimentație este dat de anumiți compuși, fitoestrogeni și izoflavone, care produc mai multe transformări hormonale în organism. Totuși, sunt unele metode prin care puteți elimina pericolele provenite din consumul acestui produs. Produsele din soia trebuie să fie folosite cât mai rar și să reprezinte doar o mică parte din dieta zilnică, alături de legume, cereale integrale și carne slabă.
Cât de devastatoare sunt alimentele care conțin hormoni
Verificați cu atenție produsele de soia pe care le cumpărați. Etichetele trebuie să fie verificate de fiecare dată atunci când cumpărați un produs din sau pe bază de soia și să fie ales doar cel pe care scrie că este organic. Concentratele de proteină din soia trebuie ocolite pentru că presupun o procesare puternică care fac rău organismului, scrie bzi.ro.