Acesta a precizat joi că în urmă cu două zile reprezentanți ai Gărzii de Mediu, Direcției Sanitar Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor, Sistemului de Gospodărire a Apelor, precum și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Olt s-au deplasat pe malul râului Olt, în zona debarcaderului de la Slatina, unde au fost observați mai mulți pești morți plutind la suprafața apei, arată Agerpres.
Potrivit lui Gheorghe Neacșa, au fost prelevate probe atât din apă, care părea limpede și fără miros anormal, cât și de la peștii morți. Neacșa a relatat că "pe o suprafață de circa 15 metri erau aproximativ 20 de pești morți, de-a lungul malului, dar în larg nu au fost observați pești morți, nici în alte zone".
Probele de apă analizate nu ar indica depășiri ale limitelor normale, a afirmat Neacșa, care a menționat că pentru a exclude posibilitatea unei probleme de mediu, sunt necesare și rezultatele analizelor de la probele de pește.
Directorul Direcției Sanitar Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Olt, Veronel Bolborea, a declarat că probele de pește prelevate sunt încă în lucru la laborator și analizele se vor finaliza vineri sau chiar luni, până atunci neputând fi stabilită cauza pentru care au murit peștii.