"Doresc să transmit un mesaj foarte clar de mobilizare către toate structurile MAI din teritoriu pentru a face față provocărilor din această perioadă. Vă solitit să puneți în practică planul de măsuri ce vizează această perioada de final de an. E important ca și această perioadă să fie gestionată în condiții optime, ținând cont de contextul special al pandemiei de coronavirus", a afirmat Bode.
Ministrul a propus și 4 direcții de acțiune:
1.) gestionare coresponzătoare a activităților specifice sărbătorilor de Crăciun și final de an;
2.) desfășurarea tuturor activităților necesare ordinii publice, aici intrând și prevenirea producerii de aglomerări în spațiul public;
"O atenție deosebită trebuie acordată stațiunilor montane. Este vitală adaptarea dispozitivelor din teren pentru asigurarea unor reacții imediate", a transmis Bode.
3.) acordarea de atenții sportie întregului ansamblu de măsuri pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, cu accent pe evenimentele private ce presupun aglomerări de persoane;
"Cei doi ani de pandemie ne-au arătată că actuală arhitectură functionează. Vă solicit ferm să întăriți toate structurile de coordonare și să colaborarati cu DSP-urile. Vă rog să sprijiniți completarea cu personal structurile CJSU-urilor. Ne aflăm într-o perioada de acalmie, dar aceste măsuri sunt necesare pentru a răspunde eficient în față viitorului val pandemic care, din estimările specialiștilor va avea un impact mai mare. Valul 5 va veni în maxim 3 săptămâni", a declarat Bode.
4) monitorizarea evoluției condițiilor meteorologice;
"Este esențial ca avertizările meteorologice să ajungă la nivelul primăriilor, iar populația să fie avertizată din timp în legătură cu eventualele probleme", a mai spus ministrul de Interne.