Conform unei postări pe pagina de Facebook a DSU, întâlnirea de lucru s-a concentrat pe analiza modului actual de transmitere a mesajelor prin sistemul RO-ALERT și identificarea unor soluții de optimizare. Discuțiile au acoperit și diversificarea modurilor de transmitere a mesajelor, inclusiv ajustarea lor în funcție de gravitatea și tipul evenimentului.
Întâlnirea a explorat, de asemenea, potențialul interconectării RO-ALERT cu alte platforme și aplicații, în scopul asigurării unei acoperiri mai extinse și a unei comunicări mai eficiente cu cetățenii în situații de urgență.
Au fost de asemenea discutate îmbunătățiri la mecanismul de alertă pentru fenomene meteorologice, inclusiv modernizarea rețelei naționale de stații meteorologice, un proiect în curs de derulare al ANM. Potrivit Agerpres, aceste măsuri vor îmbunătăți performanța prognozelor meteorologice și timpul de răspuns la situații meteorologice periculoase.
În cadrul întâlnirii a fost prezentat și un raport de progres care a subliniat realizările de până acum și a trasat obiectivele viitoare pentru îmbunătățirea sistemului RO-ALERT. Se dorește automatizarea sistemului pentru a permite acțiuni rapide și eficiente în situații critice.