Principalele motive pentru care oamenii se simt încrezători în acest sistem de creditare este reprezentat de transparenţa condiţiilor şi costurilor asociate, precum şi eliminarea timpilor morți, care prelungesc inutial perioada de apropbare.
43% dintre români declară că sunt stresaţi atunci când realizează că au nevoie de un împrumut. La polul opus, peste o treime dintre concetăţeni susţin că sunt optimişti cu privire la faptul că pot accesa o soluţie financiară pentru a-şi rezolva o problemă.
Când sunt în situaţia de a lua un credit, cea mai mare îngrijorare a românilor este legată de rata dobânzii şi de faptul că trebuie să-şi justifice veniturile. Mai mult de o treime dintre aceştia spun că evaluarea potenţialului de rambursare a creditului necesită un efort mare, în timp ce 24% sunt de părere că o sursă de presiune este reprezentată de timpul pe care trebuie să îl aloce pentru semnarea documentelor, arată Radio România Acualități.
Un alt motiv de tensiune este reprezentat de înţelegerea contractului de credit, în timp ce 13% dintre români nu se simt confortabil să ofere explicaţii unui necunoscut despre motivele pentru care au nevoie de un împrumut. Per total, dacă ar fi în situaţia de a alege între un credit acordat 100% online şi unul oferit după o discuţie cu un consultant, aproape jumătate ar prefera soluţia digitalizată.”