Românii lasă mirilor între 100 și 500 de euro de persoană, adică o sumă mai mare dacă sunt foarte apropiați sau chiar rude și ceva mai puțin dacă sunt, de exemplu, colegi de muncă. Darul acoperă, în primul rând, costurile cu meniul și divertismentul din timpul petrecerii. Rămân, însă, și bani pe care cuplul îi poate folosi după bunul plac, potrivit economica.net.
Și japonezii sunt cu dare de mână. Lasă la nuntă între 200 și 370 de euro. Prietenii oferă de obicei cel mai puțin, iar șefii mirilor cel mai mult. Este și o regulă în privința darului din Japonia: suma dată trebuie să fie neapărat un număr par.
O comparație realizată prin raportatrea la salariul mediu din cele 2 țări (4.400 de euro Japonia și 810 de euro în România), arată că un japonez dă cel mult 9% din venitul lunar ca dar de nuntă, în timp ce românul poate da mai mult de jumătate din venitul real. In termeni reali, un român dă în medie de 5 ori mai mulți bani ca dar de nuntă față de un japonez.
De asemenea, polonezii, irlandezii și spaniolii oferă cel puțin 50 de euro de persoană, iar suma maximă ajunge la 200 de euro.
Pe de altă parte, germanii sunt de-a dreptul zgârciți: colegii sau simplele cunoștințe lasă și 30 de euro mirilor, în timp ce familia, domnișoarele și cavalerii de onoare oferă în jur de 100 de euro. În Statele Unite ale Americii, valoarea darului este între 95 și 118 euro.