După un sfert de veac de la Revoluţie, timp în care vila somptuoasă a găzduit oficiali români şi străini, poate fi admirată, în sfârșit, de oricare dintre noi. Are nu mai puţin de 80 de camere, unele tapetate cu mătase, altele luminate de candelabre imense din porţelan.
Băile au peretii suflaţi cu aur, nu lipsesc sala de cinema, piscina şi salonul de coafură, iar, în subteran, un buncăr.
Palatul Primăverii a fost construit în 1965. Timp de un sfert de veac, aici a fost reşedinţa de zi cu zi familiei Ceauşescu.
Fiecare membru al familiei avea propriul apartament, cu dormitor şi sală de zi, plus grupul sanitar. Dispusă pe două etaje, vila are şi un spa, o saună, o sală de cinema, o piscină şi o grădină interioară.
În timp ce altii nu aveau nici macar apa curenta, fostul dictator si-a amenajat inclusiv piscina interioara cu adancime de doi metri si o lungime de sase metri.
Pe lânăa spaţiul impresionant din interiorul imobilului, familia Ceauşescu avea inclusiv o grădină interioară impresionantă. aveau inclusiv fântână arteziana, iar grădina era plină de păuni.
Palatul Primăverii a fost deschis pentru prima dată publicului şi de acum înainte va putea fi vizitat în regim de muzeu.
Deşi nu au prins perioada comunistă, şi copiii au fost încântaţi de fosta reşedinţă a familiei Ceauşescu.
Începând de weekendul viitor, Palatul Primăverii va putea fi vizitat de oricine, contra-cost. Preţul unui bilet variază între 15 şi 30 de lei.