În acest moment, Ministerul Tineretului este cel în subordinea căruia se află stadionul. Acesta a fost modernizat, iar acum se pot organiza aici mai multe competiții sportive, spre numulțumirea fanilor.
"Stadionul a fost casa rugby și ne dorim să rămână așa. Autoritățile statului și-au luat niște responsabilități, iar acum nu își mai espectă angajamentul. Mi se pare de neacceptat ca statul român să se comporte ca un escroc imobilizar. Fanii cer ca stadionul să poată să fie folosit gratuit, în aceleași condiții ca înainte de momentul modernizaării", spune un protestatar.
Fanii spun că nu vor renunța la proteste nici în perioada următoare. Din contră, spun ei: " În fiecare duminică vom face proteste. Mesajul este clar, nu vom renunța niciodată".
În replică, Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) a afirmat, într-un comunicat de presă, că nu există prevederi legale pentru revenirea în folosinţă gratuită către Federaţia Română de Rugby a Stadionului Arcul de Triumf recent construit de Compania Naţională de Investiţii în vederea organizării la Bucureşti a Campionatului European de fotbal.
"În ultimele săptămâni, Ministerul Tineretului şi Sporturilor a fost ţinta unei serii de atacuri în legătură cu preluarea Stadionului Arcul de Triumf şi intenţia de a-l administra mai departe în acord cu obligaţiile care îi revin, ca autoritate a statului român. Revenim cu o serie de precizări asupra situaţiei. Trebuie precizat că organizarea şi funcţionarea autorităţilor şi instituţiilor administraţiei publice, statutul personalului din cadrul acestora, răspunderea administrativă, serviciile publice, precum şi unele reguli specifice privind proprietatea publică şi privată a statului sunt reglementate de Codul Administrativ. În conformitate cu prevederile acestuia, entităţile care exercită dreptul de proprietate publică a statului sunt reprezentate de Guvern, prin ministerele de resort sau prin organele de specialitate ale administraţiei publice centrale din subordinea Guvernului sau a ministerelor de resort, după caz, pentru bunurile aparţinând domeniului public al statului. De asemenea, în conformitate cu prevederile aceluiaşi Cod Administrativ, autorităţile prevăzute mai sus au obligaţia de a solicita încetarea folosinţei gratuite şi restituirea bunului, atunci când interesul public legitim o impune", se arată în comunicatul MTS.
Conducerea ministerului menţionează că Stadionul Arcul de Triumf s-a transformat într-un complex sportiv, obiectiv diferit de cel iniţial şi în consecinţă dreptul de folosinţă gratuită al Federaţiei Române de Rugby asupra acestuia a încetat o dată cu reconstruirea lui.
Mai mult decât atât, reprezentanții MTS acuză Federaţia Română de Rugby că vrea să obţină venituri de pe urma noului stadion, deşi acesta a fost construit din bani publici.
"Nu poate fi acceptată ipoteza ca o persoană juridică de drept privat, respectiv o singură federaţie sportivă să încerce să forţeze primirea dreptului unic de folosinţă gratuită asupra acestui centru sportiv şi să obţină venituri de pe urma sa. O astfel de situaţie ar fi profund nedreaptă faţă de contribuabilii români şi faţă de celelalte sporturi. Scopul unei federaţii sportive este să dezvolte un sport, să asigure continuitatea acestuia şi să aducă rezultate cât mai bune pe plan internaţional", se mai arată în comunicatul citat.