Restricțiile lovesc din nou domeniul HORECA, deși, foarte interesant, datele .Institutului Național de Sănătate Publică arată că toată această industrie are un singur focar de COVID în ultimele două săptămâni. Azilele, spitalele și școlile conduc clasamentul focarelor de coronavirus, dar restaurantele sunt, deja, la a doua închidere de la debutul pandemiei în țara noastră. Motiv pentru care atât patronii, cât și angajații din acest domeniu protesteaza în fața Guvernului.
"Protestăm pentru incriminarea HoReCa pentru răspândirea Covid. Credem în existenţa acestui virus, înţelegem gravitatea lucrurilor, dar nu putem să fim de acord cu rezolvarea lucrurilor cu jumătăţi de măsură sau fără o analiză argumentată a focarelor de infecţie" este anunțul postat pe Facebook.
Circa 100.000 de angajaţi din sectorul HoReCa vor fi concediaţi până la finele anului, iar industria va suferi pierderi de trei miliarde de euro, ca urmare a restricţiilor decise de Guvern în contextul pandemiei de Covid-19, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Călin Ile, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România.
"După această decizie de a închide restaurantele fără comunicare şi fără argumente prezentate logic, din nou vom fi nevoiţi să trimitem în şomaj oameni care cu foarte mare greutate am reuşit să-i ţinem în această perioadă dificilă. Până acum vorbeam de faptul că 40% din angajaţii HoReCa vor fi concediaţi până la finalul anului, iar acum, cu această decizie, se mai adaugă 10 procente. Din 230.000 de oameni angajaţi în hotelurile şi restaurantele din România la începutul anului, am estimat până acum că circa 80.000 vor fi concediaţi până la finalul anului, dar acum cred că ajungem la 90-100.000. Ceea ce este foarte mult", a mai spus acesta.
La eveniment au fost și persoane din domeniul culturii, actori sau consumatori de spectacole, oameni nemulțumiți de decizia autorităților de a închide sălile de teatru și cinematografele din București.