Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Articolele autorului Monica Vasilescu:

Mină Marea Neagră
O mină marină din cel de-Al Doilea Război Mondial, aflată la 15 km de țărm, a fost distrusă de scafandri
O mină marină din cel de-Al Doilea Război Mondial, aflată la 15 km de țărm, a fost distrusă de scafandri. Forțele Navale au transmis că mina a fost descoperită în urma scufundărilor făcute în cadrul unui exercițiu de amploare. Sute de militari români și străini caută minele care amenință litoralul românesc. Acțiunea are loc după ce, în ultima perioadă, au fost descoperite tot mai des mine în apele teritoriale. 
Mircea Drăghici
Mircea Drăghici, fostul trezorier al PSD, își așteaptă VERDICTUL. A cheltuit peste 700.000 de lei din banii partidului pe vacanțe de lux
Este ziua deciziei pentru Mircea Drăghici în dosarul în care este acuzat că a cheltuit peste 700.000 de lei din banii partidului pe vacanțe de lux, în care și-a dus familia extinsă și vecinii. Judecătorii de la Tribunalul București trebuie să decidă dacă admit acordul de recunoaștere a vinovăției, prin care fostul trezorier al PSD și-a recunoscut faptele și a acceptat pedeapsa de 6 ani de închisoare, propusă de procurorii DNA, la finalul lunii iunie.
Klaus Iohannis a semnat decretele! 30 de titluri RETRASE de la falși revoluționari, unii cu funcții înalte în stat - LISTA
Dosarul REVOLUȚIEI, retrimis la judecată după 33 de ani! Iliescu și Voican Voiculescu, infracțiuni contra umanității
Decizii în dosarul Revoluției. A fost retrimis în instanță după 33 de ani. Procurorul general Gabriela Scutea a anunţat miercuri retrimiterea la Instanţa supremă a dosarului Revoluţiei, în care fostul preşedinte Ion Iliescu, fostul viceprim-ministru Gelu Voican Voiculescu şi Iosif Rus, fost şef al Aviaţiei Militare, sunt acuzaţi de săvârşirea unor infracţiuni contra umanităţii.
Război în Ucraina, ziua 161
Război în Ucraina, ziua 161: Soluția „pașnică” promisă de Kremlin, respinsă de Kiev: E o invitație la CAPITULARE - LIVE TEXT
Este ziua cu numărul 161 a războiului din Ucraina. Forțele ruse continuă atacurile în zonele strategice ale Ucrainei. Armata lui Putin ar fi folosit arme termobarice pentru uciderea deținuților de la Olenivka. Anunțul de la Kremlin despre o soluție „pașnică” a războiului a fost respinsă de Ucraina, care acuză că Putin vrea de fapt o capitulare. ONU a anunțat că va începe misiunea de investigare a atacului de la Olenivka, unde au fost uciși 50 de prizonieri ucraineni de război, majoritatea fiind membri ai batalionului Azov care au apărat trei luni Mariupol, devenit simbolul rezistenței ucrainene în fața Armatei lui Putin. 
16 jurnaliști, antrenați pentru război de cei mai complecși militari din Armata Română
16 jurnaliști, antrenați pentru război de cei mai complecși militari din Armata Română
În perioada 17-23 iulie 2022, Ministerul Apărării Naţionale a organizat cea de-a XVIII-a ediţie a cursului pentru jurnalişti care transmit din zone de conflict. Jurnaliști de la diverse mass-media centrale și locale au fost cursanți, timp de 7 zile, sub comanda Divizionului 164 Forțe Navale pentru Operații Speciale. Cursul a pregătit, din anul 2004 şi până în prezent, 332 de jurnalişti.Programul de pregătire a conținut activități teoretice şi practice, care permit executarea acțiunilor de luptă în cele trei medii: maritim, aerian și terestru (scufundări, salturi din ambarcațiuni rapide, trageri speciale, proceduri specifice cu explozivi, supraviețuiri) organizate în cadru tactic, pentru marcarea inamicului.
Mircea Drăghici
Mircea Draghici, în vacanțe pe banii statului - Fostul trezorier PSD a tocat ilegal peste 700 de mii de lei din banii primiți de PSD ca subvenție
Mircea Drăghici s-a bucurat de vacanțe scumpe, în destinații exotice, cum altfel decât... pe banii statului! Fostul trezorier PSD a recunoscut că a tocat ilegal peste 700 de mii de lei din banii primiți de PSD ca subvenție de la stat, dar și din alt cont al partidului. Drăghici a fost în Bali, Singapore, Emiratele Arabe, Republica Dominicană, Cipru, Italia, Spania, Portugalia, dar și în țară, în Mamaia. Însă nu singur, ci cu întreaga familie! Fiicele sale, soția, chiar și fosta soție, soacra, fratele, sora, cumnații, vecinii și copiii acestora, cu toții s-au bucurat de vacanțe exotice, se arată în acordul de recunoaștere încheiat de fostul trezorier al PSD cu procurorii DNA. 
Csaba Asztalos - președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării
Scandal după vizita lui Viktor Orban în România. CNCD: Un demnitar are obligația să respecte legea și suportă consecințele legii în ceea ce privește discriminarea
Este scandal uriaș după vizita lui Viktor Orban în România. Într-un discurs asemănător cu al lui Adolf Hitler, premierul maghiar a spus la Băile Tușnad că țările europene care primesc refugiați nu mai sunt națiuni. „Noi nu suntem o rasă mixtă … și nu vrem să devenim o rasă mixtă”, a declarat liderul de la Budapesta. „Orban să atace Europa de acasă, România nu e trambulină pentru mesajele proruse”, i-au replicat liderii de la București.