Pe primul loc între acestea se numără hoţii de cadavre. Această profesie exista în secolul al XIX-lea, când era foarte dificilă găsirea unui cadavru în scopuri ştiinţifice, scrie Rador.
Hoţii de cadavre furau corpuri neînsufleţite din cimitire şi le furnizau universităţilor pentru studiu ştiinţific.
Lăptar – înainte de a fi inventate frigiderele, exista o persoană care, în fiecare dimineaţă, aducea laptele şi îl lăsa în faţa caselor. Laptele era livrat în sticle, iar clienţii lăsau în faţa casei alte scticle, goale.
O altă meserie dispărută este cea de vânător de şobolani – persoană care vâna şi ucidea şobolani, pentru a preveni apariţia unor boli. Aceşti ”vânători” îşi riscau sănătatea, căutând prin gropi de gunoi, pentru a reduce populaţia de şobolani.
Omul deşteptător – înainte de apariţia ceasurilor cu deşteptător, existau persoane care mergeau pe la casele oamenilor şi îi trezeau dimineaţa din somn. Pentru acest serviciu, era necesară o solicitare prealabilă, pentru a se şti cu exactitate ora la care dorea fiecare să fie trezit. Această profesie era extrem de răspândită în Anglia şi Irlanda, în timpul revoluţiei industriale.
Lampagiu – înainte de apariţia luminii electrice, cineva trebuia să se ocupe de iluminatul stradal. Astfel, a apărut profesia de lampagiu. Cei care practicau această meserie foloseau tije lungi, cu care aprindeau lămpile pe gaz de pe străzi.