Propunerea apare într-un proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a sedinței Consiliului General al Municipiului Bucuresti ce va avea loc miercurea viitoare.
Serviciul va avea opt posturi, dintre care unul de conducere.
Serviciul va avea și un buget de proiect, pe care și-l va gestiona, va face analize de vânzări și va evalua potențialul comercial, va dezvolta un plan de acțiuni de marketing și PR, va monitoriza piața, va redacta materiale de prezentare, texte și comunicate de presa, va asigura transportul la sol în cazul unor evenimente mari și se va implica în multe alte acțiuni organizatorice.
Decizia vine în contextul în care România are mari probleme de infrastructură. Într-o analiză făcută de Prosport, la sfârșitul lunii septembrie, țara noastră nu îndeplinește câteva condiții esențiale puse de UEFA: linie de metrou de la aeroportul Henri Coandă până în Bucureşti şi o autostradă care să lege Vestul de Estul ţării. Ambele condiții, susține Prosport, sunt aproape imposibil de pus în practică până în 2020.
În schimb, Federația Română de Fotbal promite că lucrările la cele patru arene ce vor servi drept baze de pregătire și antenament - Arcul de Triumf, Ghencea, Giulești și Dinamo- vor fi gata în primăvara lui 2020, așa cum este calendarul convenit cu UEFA, a declarat la începutul lui noiembrie purtătorul de cuvânt Andrei Vochin, pentru Telekom Sport.
România este una dintre cele 13 țări în care se vor juca meciuri ale Campionatului European de Fotbal din 2020.