Prim-ministrul susține interesul manifestat de reprezentanții acestor comunități pentru investiții și dezvoltare și a exprimat întreaga deschidere de a evalua cu specialiștii din ministere soluțiile propuse de aceștia. ”Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, după ce va primi acordul Comisiei Europene, reprezintă o oportunitate și pentru orașele mici și mijlocii de a atrage cofinanțările de care au nevoie pentru anumite proiecte”, a precizat prim-ministrul Cîțu.
De asemenea, premierul Florin Cîțu i-a asigurat că distribuția bugetară, așa cum este ea gândită în proiectul de buget pentru anul în curs, va asigura finanțările pentru bursele școlare și, în proporție de 90%, așa cum este prevăzut, finanțarea drepturilor persoanelor cu dizabilități și ale asistenților acestora.
Reprezentanții Asociației Orașelor din România și-au exprimat susținerea pentru măsurile de reformă pe care Guvernul le va implementa în domeniul administrației. Șeful Executivului a subliniat că această reformă vizează creșterea eficienței și performanței în administrația publică.
În privința deciziei de a menține salariile din sectorul bugetar la nivelul lunii decembrie 2020 - an cu o creștere medie de 8% față de 3% la nivelul UE, prim-ministrul Florin Cîțu a subliniat faptul că această măsură va permite evaluarea obiectivă a situației, astfel încât să fie luate cele mai bune decizii pentru a îndrepta anomaliile care s-au perpetuat în timp în aplicarea legii salarizării.