Informațiile dintr-un megadosar de corupție, compromise din cauza polițiștilor. Cei care făceau interceptările și filajele dădeau datele chiar la cei suspectați de achiziții la suprapreț în spitalele COVID
Percheziții au avut loc, potrivit informațiilor Realitatea PLUS, la trei unități medicale din Brașov și Odorheiul Secuiesc.
Vorbim despre spitale de Boli Infecțioase și de Neuropsihiatrie, ambele din Brașov, precum și la Spitalul Municipal din Odorheiul Secuiesc.
În plus, se pare că percheziițile s-ar fi extins și la sediul Biroului de Operațiuni Speciale din Brașov, unde este vizat chiar șeful instituției, dar și un ofițer de acolo, care ar fi dat informații din anchetele care se făceau
Perchezițiile au la bază suspiciuni de corupție ale procurorilor DNA în ceea ce privește achiziția de aparatură medicală și consumabile.
De altfel chiar ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat în urmă cu scurt timp că perchezițiile nu au la bază vreo sesizare, ceea ce înseamnă că procurorii s-au sesizat din oficiu. "Nu e nicio sesizare. Sunt percheziții in curs. Lăsăm autoritățile să își facă treaba", a afirmat Tătaru.
Ulterior a apărut și comunicatul de presă al DNA, care relevă că procurorii anticorupție - Serviciul Teritorial Braşov efectuează percheziţii domiciliare în 22 de locaţii situate pe raza judeţelor Braşov, Harghita, dar şi Iaşi, din care patru sunt instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale.
Acţiunea are loc într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, săvârşite în perioada decembrie 2019 - până în prezent.
La percheziții participă și Direcția Generală Anticorupție (DGA), precum și Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei.