Totul s-a petrecut în seara zilei de 6 martie, în jurul orei 20.00, atunci când un apel la numărul unic de urgenţă 112 anunţa că patru persoane fură produse dintr-un supermarket din Baia Mare.
"Ajunși la fața locului, jandarmii au identificat trei minori cu vârste cuprinse între 13 și 14 ani și un major în vârstă de 40 de ani. Au fost contactați părinții minorilor care au fost sancționați pentru nesupravegherea acestora, achitând integral produsele sustrase", se arată într-un comunicat emis de Jandarmeria Maramureş.
Pentru că li s-a părut suspect comportamentul bărbatului, forțele de ordine au decis să îl controleze mai amănunţit. Astfel, au descoperit că acesta avea o relaţie cu doi dintre copiii cu care venise la furat. Mai mult, acesta îşi tatuase chiar numele unuia dintre ei pe mână.
"Însă, întrucât jandarmii au observat că persoana majoră manifesta un comportament suspect, au efectuat asupra acestui control corporal preventiv. În urma controlului, jandarmii au identificat un tatuaj pe unul dintre antebrațele bărbatului pe care era scris numele unui băiat. Din spusele bărbatuluiar fi vorba tocmai despre numele unuia dintre cei trei minori. De asemenea, asupra sa au fost identificate două telefoane mobile în care erau stocate fotografii cu băieți tineri.
Întrebat despre legătura cu cei trei minori, dar și despre proveniența fotografiilor, inițial bărbatul a afirmat că sunt doar prieteni și că se cunosc de mai mulți ani, însă, odată ajuns la sediul Poliției Municipiului Baia Mare, acesta a recunoscut faptul că a întreținut relații sexuale cu doi dintre dintre aceștia, de mai mulți ani, cu acordul lor. Bărbatul este înregistrat în bazele de date cu infracțiuni de tâlhărie și furt calificat pentru care a ispășit în trecut o pedepsa privativă de libertate.
Actele de sesizare, împreună cu cele două telefoane mobile găsite asupra persoanei au fost predate Poliției Municipiului Baia Mare, urmând a se continua procedurile legale care se impun.
Jandarmii maramureșeni recomandă tuturor părinților să acorde o atenție deosebită copiilor, să aibă în vedere orice modificare comportamentală a acestora, să nu îi lase nesupravegheați și să se asigure că persoanele cu care aceștia interacționează sunt de bună credință", mai artă sursa citată.