Iată câteva lucruri interesante, descoperite despre vise:
Visele violente pot fi semnale de avertizare
Ca şi cum coşmarurile n-ar fi de ajuns, există şi o afecţiune rară a somnului care îi face pe oameni să-şi trăiască visele, uneori cu violenţă cu ţipete şi lovituri cu mâinile şi picioarele. Astfel de vise pot fi un semn al fazei de început a unor afecţiuni ale creierului precum Parkinson şi demenţă.
„Păsările de noapte” au mai des coşmaruri
Să stai până târziu în noapte are propriile avantaje, însă visele fericite nu fac parte dintre plusuri. O cercetare publicată, în 2011, în Journal Sleep and Biological Rhythms, a relevat faptul că persoanele care se culcă târziu sunt mai predispuse la coşmaruri decât cei care merg la culcare devreme.
Un studiu realizat pe 264 de studenţi au fost rugaţi să spună cât de des au coşmari, pe o scală de la 0 la 4, niciodată respectiv mereu. Cei care se culcau mult după ora 00:00, au avut o medie de 2,10 comparativ cu cei care mergeau la culcare înainte de miezul nopţii, care au avut o medie de 1,23. Cercetătorii au spus că diferenţa este semnificativă, însă nu au ştiut cu siguranţă legătură dintre obiceiurile de somn şi coşmarurile.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.