Articolele din categoria ACTUAL:

Oficialii Ministerului Apărării se pregătesc pentru posibile noi inundaţii
Nouă judeţe sub COD PORTOCALIU DE INUNDAŢII, PRELUNGIT. ARMATA SE MOBILIZEAZĂ
Râuri din Mehedinţi, Gorj, Dolj, Olt, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu şi Prahova vor fi sub cod portocaliu de inundaţii, de joi până sâmbătă seară, informează Administraţia Naţională "Apele Române" (ANAR). Ministerul Apărării este pregătit să intervină cu peste 2.000 de militari şi aproximativ 300 de mijloace tehnice în judeţele aflate sub avertizare de precipitaţii abundente sau inundaţii.
Două generaţii: Tată şi fiu, victorioşi pe frontul ruso-polonez
Povestea emoţionantă din spatele unei fotografii din PRIMUL RĂZBOI MONDIAL: A FĂCUT ÎNCONJURUL LUMII
Vara anului 1915. În vâltoarea Marelui Război, pe frontul din Galiţia, o imagine apărută în gazeta de mare tiraj "Képes Ujság", din 11 iulie 1915, iscase un puternic impact emoţional în rândul cătanelor din oastea împăratului Franz Joseph. Fotograful orăştian Friederik Adler a surprins, în burduful aparatului său de fotografiat, întâlnirea dintre tată şi fiu – hunedorenii Avram şi Ioan Cherecheş, amândoi trimişi drept "carne de tun", în miezul acelei teribile încleştări.
O tânără a murit în braţele soţului ei. Alt tip
SFÂŞIETOR. O tânără s-a stins în brațele soțului, așteptând să vină ambulanța. STS, un NOU SCANDAL
Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, implicat într-un nou scandal. O ieşeancă de 27 de ani din Hârlău a murit după ce ambulanţa a întârziat aproape o oră. Ambulanţierii se apără şi spun că au fost coordonaţi greşit de operatorul de la 112. Motiv pentru care au ajuns prima dată pe o stradă cu acelaşi nume, din municipiul Iaşi. Într-un comunicat trimis de STS se arată că instituţia a sesizat Parchetul Militar pentru a stabili dacă decesul femeii a fost sau nu provocat de modul în care au acţionat operatorii 112 Iaşi şi cei ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă Iaşi.
Cei mai mulţi români care merg la oncolog au cancer de plămâni sau de prostată
Cea mai temută boală a secolului XXI, depistată prea târziu
76 de mii de români se îmbolnăvesc de cancer în fiecare an. Jumătate dintre ei pierd lupta pentru viaţă. Unii, pentru că sunt diagnosticaţi târziu. De altfel, un studiu GFK arată că, de obicei, în ţara noastră, această boală este depistată când e deja într-un stadiu avansat. De exemplu, peste 70 la sută dintre pacienţii nou diagnosticaţi cu cancer de plămâni şi peste 60 la sută dintre cei diagnosticaţi cu cancer renal sunt în ultimele stadii ale bolii.