Articolele din categoria ACTUAL:

Sectorul 4, la mare căutare printre familiile tinere care doresc să își întemeieze un cămin 
Sectorul 4, la mare căutare printre familiile tinere care doresc să își întemeieze un cămin - FOTO
În timp ce Bucureștiul bate pasul pe loc la dezvoltarea orașului, unul dintre sectoarele Capitalei prosperă de la an la an. Se ridică spitale, se construiesc metrouri, parcuri, unități de pompieri, grădinițe și școli, se anvelopează blocuri și se extind spațiile verzi. Datorită acestor facilități, Sectorul 4 este la mare căutare printre familiile tinere care doresc să își întemeieze un cămin în zona de sud a Bucureștiului.
Poteca turistică Cisnădie Măgura, înainte și după amenajare (Ioan-George Mărginean)
Una din cele mai pitorești poteci turistice din apropierea Sibiului, transformată în drum accesibil mașinilor - FOTO
Un caz asemănător "modernizării" bojdeucii lui Ion Creanga s-a petrecut în județul Sibiu. Una dintre cele mai pitorești poteci montane, care făcea deliciul amatorilor de drumeție și mountain biking a fost transformată într-un drum forestier accesibil și autoturismelor. Un articol apărut în presa locală a stârnit o polemică uriașă chiar între oameni, unii bucurându-se că poteca sălbatică a fost nivelată și lărgită.
Mai mulți părinți și-au exprimat nemulțumirea (foto: Ovidiu-Adrian Sălăjan
Elevi în costume populare de vară, puși să joace Hora Unirii în frig, în fața oficialilor îmbrăcați de iarnă - VDEO
Polemici uriașe în spațiul virtual, după apariția unor fotografii de la ceremonia dedicată Zilei Unirii, de la Dej. Un grup de copii de gimnaziu a fost chemat să se prindă în Hora Unirii, în costume populare, unele cu mânecă scurtă, în condițiile în care afară erau zero grade. Absurdul situației este cel mai bine ilustrat de fotografiile de grup, în care toți oficialii locali sunt îmbarcați ca de iarnă, în timp ce copii au pe ei costume populare de vară.
Subvențiile promise nu sting protestele. Fermierii și transportatorii rămân în stradă / Foto: Inquam Photos
Fermierii și transportatorii continuă protestele la marginea Bucureștiului. Se pregătește marea răscoală
Sunt aproape trei săptămâni de când agricultorii și transportatorii au pornit cel mai mare protest la nivel național. Oamenii rămân fermi și spun că nu renunță până când toate revendicările de pe masa guvernului nu vor fi puse în aplicare. De asemenea, protestatarii sunt revoltați de declarațiile liderilor politici și cer demisia ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu. Tot mai mulți oameni se alătură protestului și se strâng la intrare în Capitală, la Afumați. 
Aducerea moastelor Sfantului Ignatie Teoforul
Sărbătoare 29 ianuarie: un mare sfânt este pomenit în calendarul ortodox
Nu cunoastem cu exactitate data nasterii Sfantului Ignatie Teoforul, insa, cunoastem data trecerii sale la cele vesnice: 20 decembrie, anul 107 d. Hr. Impreuna cu Policarp al Smirnei au fost ucenici ai Sfantului Ioan Evanghelistul. Se crede ca a fost hirotonit episcop de Sfantul Apostol Petru. Numele "Teoforul” inseamna "purtator de Dumnezeu“. Potrivit traditiei ar fi fost copilul pe care Hristos l-a luat in brate pentru a-l arata ucenicilor Sai ca model de smerenie (Matei 18, 2-4).