Articolele din categoria ACTUAL:

Anghel, BVB: Banii din Pilonul II mișcă bursa. 7,8 milioane de români au acțiuni de 2 miliarde euro
Anghel, BVB: Banii din Pilonul II mișcă bursa. 7,8 milioane de români au acțiuni de 2 miliarde euro
Fondurile de pensii private Pilon II reprezintă cei mai mari investitori instituționali în piata de capital din România, a declarat, în exclusivitate, Lucian Anghel, președintele Bursei de Valori București. Potrivit acestuia, investitiile în acțiuni listate la bursa locală sunt în jur de 2 miliarde de euro, ceea ce reprezintă circa 20% din totalul acțiunilor posibil a fi tranzacționate. 
Mugur Isărescu
Cine îi va lua locul lui Isărescu la conducerea BNR? Lista favoriților
Se apropie momentul în care Mugur Isărescu trebuie să decidă dacă îşi va prelungi sau nu mandatul de peste un sfert de secol la conducerea Băncii Naţionale a României. Potrivit Bloomberg, printre potenţialii înlocuitori ai lui Mugur Isărescu ar fi Florin Georgescu, prim-viceguvernator din 2004, Aura Socol, profesor în cadrul Academiei de Studii Economice (ASE), Cristian Socol, soţul Aurei şi de asemenea profesor în cadrul ASE şi Leonardo Badea, care conduce acum Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). 
Chinezii, congerinta de presa comună cu Răzvan Cuc și Ion Ghizdeanu la Guvern
Cine sunt chinezii și turcii cu care Guvernul vrea să facă "autostrada imposibilă" Ploiești-Brașov
Guvernul PSD-ALDE, care a refuzat cu obstinație folosirea banilor UE pentru autostrăzi, a dat semnalul începerii proiectelor de tip PPP (parteneriat public-privat) cu investitori din Asia. După o procedură lipsită de transparența necesară în cazul unor licitații publice, mai ales pe fonduri europene, Guvernul a anunțat că a ajuns la un acord cu un consorțiu format din chinezii de la CCCC International și turcii de la Makyol.