Articolele din categoria ACTUAL:

O mamă suparată că fiul său are teme de vacanță a împărțit internetul în două
O mamă supărată că fiul său are teme de vacanță a împărțit internetul în două: „Eu refuz să-mi supun copilul la asemenea tratament”
Iuliana S. a stârnit un val de reacții pe rețelele de socializare după ce și-a exprimat nemulțumirea legată de temele de vacanță ale fiului ei, elev în clasa a V-a. Cea mai recentă provocare a fost cerința de a citi o serie de lecturi suplimentare pe perioada vacanței de vară, cerință care a făcut-o să se întrebe dacă este necesar să se pună presiuni asupra copiilor în timpul lor liber.
Nicolae Ciucă îi răspunde atacului lui Ciolacu despre blocajul privind prezidențialele
Nicolae Ciucă, ferm în privința calendarului pentru prezidențiale: Să discutăm pe bază de principii, nu ca să respectăm agenda personală a PSD-ului”
Liderul PNL a insistat ca procesul electoral să respecte calendarul din anii trecuți, atunci când primul tur de scrutin a avut loc în luna noiembrie. Răspunsul lui Ciucă a venit după ce, nemulțumit de modul în care decurg discuțiile în Coaliție privind calendarul alegerilor prezidențiale, Marcel Ciolacu a lansat un atac la liderului liberalilor. 
O țară introduce taxa pe flatulenţă. Foto: Profimedia
Incredibilul s-a produs: O țară introduce taxa pe flatulenţă. Decizia aberantă, în numele reducerii emisiilor de metan și dioxid de carbon
Cu toții am auzit teoriile conform cărora flatulența vacilor, oilor și porcilor este dăunătoare mediului înconjurător, dar nimeni nu și-ar fi imaginat că un guvern le va lua în serios și, mai mult, va lua măsuri pentru taxarea celor care au în creștere aceste animale. Ei bine, Danemarca este pe cale să implementeze o nouă măsură prin care, spun oficialii, va combate schimbările climatice cauzate de simpla existență a animalelor din jurul curții.
 Foto: Inquam Photos, George Călin
Milionarul care se teme de Coldea rupe tăcerea! Dezvăluirile-șoc ale unuia dintre cei mai importanți afaceriști români
Milionarul de care se teme Florian Coldea rupe tăcerea. Unul dintre cei mai importanți afaceriști români, Ioan Niculae, aruncă bomba în scandalul grupării Coldiste. Omul de afaceri urmează să dezvăluie cum Statul Paralel l-a doborât temporar și cine din SRI i-a spus magnatului să plece din țară, cine i-a copt dosarele, și cum l-a cunoscut pe Coldea. Ioan Niculae va dezvălui și reacția pe care a avut-o când l-a văzut pe generalul negru la nunta fiicei sale cu Ovidiu Toma care la rândul său avea legături cu Coldea. 
Portret Elena Lasconi, candidat la prezidențiale. Momente-cheie din cariera fostei jurnaliste
Portret Elena Lasconi, candidat la prezidențiale. Momente-cheie din cariera fostei jurnaliste
Elena Lasconi a ajuns la șefia USR cu peste 68% din voturile interne. Însă, din cei peste 25.600 de useriști cu drept de vot, doar 7.700 dintre aceștia au votat cu Lasconi. Numărul reprezintă puțin peste o treime din alegătorii partidului, iar acest lucru îi poate pune legitimitatea la îndoială. De la vedetă în televiziune, timp de 25 de ani, a ajuns să se viseze deja în cursa pentru Cotroceni. De profesie, este economist, iar succesul în politică l-a cunoscut în 2020, când a câștigat pentru prima oară scaunul de edil al orașului Câmpulung Muscel. 
 Elevii s-au întrecut în „perle” la Evaluarea Națională 2024
Evaluare Națională 2024. Elevii s-au întrecut în „perle”: „Striga cât îl ținea putorile”, „O figură de stil este fâlfâitul”
După zile de pregătire și anticipare, elevii din România au început examenele din cadrul Evaluării Naționale 2024, iar proba la Limba și literatura română a fost prima dintre furcile caudine prin care trebuie să treacă. Și, cum nu există examen la Limba și literatura română fără „perle”, și anul acesta elevii au ținut să demonstreze multă creativitate și mai ales simțul involuntar al umorului în lucrările lor.   
Saturn intră în retrograd în Pești și provocă furtună în viețile zodiilor
Astrele avertizează: Saturn intră în retrograd în Pești și provocă furtună în viețile zodiilor. La ce să ne așteptăm până pe 15 noiembrie 2024
În perioada 29 iunie - 15 noiembrie 2024, Saturn va fi în mișcare retrogradă în constelația Peștilor. Această schimbare va avea un impact semnificativ asupra zodiilor, mai ales în ceea ce privește relațiile lor. Va urma o perioadă tensionată, plină de întârzieri și mici obstacole care vor afecta chiar și cele mai puternice cupluri.
Anunț pentru cei care vor să facă credite la bănci. Schimbările care le dau planurile peste cap
Anunț pentru cei care vor să facă credite la bănci. Schimbările care le dau planurile peste cap
Accesul la credite bancare devine din ce în ce mai dificil, conform noilor reglementări adoptate de Parlamentul European și Consiliu. Regulamentul (UE) 2024/1623, care modifică Regulamentul (UE) nr. 575/2013, întărește cerințele referitoare la riscul de credit, riscul de ajustare a evaluării creditului, riscul operațional, riscul de piață și nivelul minim al producției. Uniunea Europeană reafirmă astfel angajamentul față de standardele internaționale, menținând stabilitatea în sectorul bancar.
Un copil de 7 ani a ajuns de urgență la spital. Minorul a fost intoxicat cu fum după ce a dat foc apartamentului în timp ce se juca
Un copil de 7 ani a ajuns de urgență la spital. Minorul a fost intoxicat cu fum după ce a dat foc apartamentului în timp ce se juca
Un copil de 7 ani din Piatra-Neamț a suferit o intoxicație cu fum după ce a provocat un incendiu, din joacă, în apartamentul situat la parterul unui bloc. Incidentul a avut loc joi, iar conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț, incendiul se manifesta violent, cu flăcări și o degajare mare de fum la momentul sosirii pompierilor.