Articolele din categoria ACTUAL:

Mama fetiței de 12 ani găsită moartă în ladă a fost eliberată de autoritățile spaniole
Mama fetiței de 12 ani găsită moartă în ladă a fost eliberată de autoritățile spaniole, la comanda unui procuror român: femeia vine în România
Răsturnare de situație în cazul crimei care a șocat o țară întreagă! Potrivit unor surse, mama copilei de 12 găsită moartă în lada patului, a fost lăsată în libertate la comanda unui procuror din țara noastră. Asta în condițiile în care în fața anchetatorilor, femeia s-a cotrazis în declarații. La această oră, mama este în drum spre România, iar concubinul, care este principalul suspect, este dat în urmărire generală. 
Câine agresiv - imagine de arhivă
Copil de 3 ani, la spital după ce a fost atacat de un câine periculos! Animalul a scăpat accidental dintr-o locuință
Un copil de 3 ani a ajuns, miercuri seara, la spital, după ce a fost muşcat de mai multe ori, la un picior, de un câine. Potrivit poliției, animalul ar fi scăpat accidental dintr-un apartament. Incidentul a avut loc în zona blocului în care locuieşte minorul, copilul aflându-se împreună cu unul dintre părinţi. Din câte se pare, este vorba despre un câine din rasa Amstaff, considerată periculoasă.
Obezitate - imagine cu caracter ilustrativ
Obezitatea, noua "pandemie" la nivel mondial! Reportaj șocant din "cel mai obez" oraș al lumii
Unul din trei copii suferă de obezitate, la nivel mondial. În România însă, nu există date oficiale. Ultimul studiu făcut este cel de acum aproximativ 10 ani, asta deși tot mai mulți oameni și se confruntă cu kilogramele în exces. În Statele Unite ale Americii, aproape toți locuitorii unui oraș sunt obezi. De exemplu, un meniu de mic-dejun pentru o singură persoană de aici a ajuns să aibă mii de calorii, cât necesarul pentru 3 zile al unui adult obișnuit. Specificul local și mâncarea de tip fast-food au dus milioane de oameni în pragul în care obezitatea le-a schimbat viața, iar unii au ajuns chiar la deces. Mai mult, lipsa educației și sărăcia au contribuit și ele la stilul de viață nesănătos. 
Acțiune centru Protecția Copilului Timișoara/ Facebook Doomstriker LEMC Banat
"În noi toți există un grăunte de divinitate" - Membrii Doomstriker LEMC Banat și Blue Knights Romania I au adus zâmbetul pe chipul copiilor de la un centru social din Timișoara
"Atunci când ieșim din zona de confort și ne dedicăm în a aduce lumină unde întunericul e dureros, acolo iese la iveală umanitatea, empatia și bunătatea de a îți dărui efortul și timpul celor în nevoie", transmit membrii Doomstriker LEMC Banat și Blue Knights Romania I, două cluburi motociclism Law Enforcement tradițional, care și-au dat mâna și împreună au mers împreună la Complexul pentru Intervenții Regim de Urgenţă în Domeniul Protecției Copilului Timișoara. Vorbim despre o acțiune de defrișare și amenajare a curții instituției, scopul fiind acela de "a pune un zâmbet pe chipurile copiilor din centru".
Fructe - imagine cu caracter ilustrativ
Românii NU știu ce mănâncă: fructele și legumele, tratate cu SUBSTANȚE NOCIVE! Cum ajung produsele la raft
Un nou avertisment ne dă fiori reci: România și Bulgaria au devenit ținte sigure pentru companiile care exportă produse tratate cu substanțe periculoase. Surse Realitatea PLUS susțin chiar că anumite fructe, precum ananasul, conțin formaldehidă. Consumăm otravă de la raft, iar asta pentru că produsele care trec prin portul belgian Anvers nu mai sunt controlate ca altădată și nu mai sunt oprite atunci când sunt descoperite nereguli. Iar pentru marii producători de fructe și legume din Statele Unite, Turcia sau Grecia, aceste controale sunt ca picătură într-un ocean, iar profiturile lor nu sunt afectate. Jurnaliștii Realitatea PLUS au cerut autorităților din portul Anvers rapoartele pentru anii 2020-2022, însă până la această oră nu am primit niciun răspuns. 
Maia Sandu (foto arhivă - Profimedia)
Maia Sandu, mesaj ferm pentru Putin: Guvernarea de la Chişinău nu se mai umileşte în faţa Kremlinului
Guvernarea de la Chişinău nu se mai umileşte, ca în trecut, în faţa Kremlinului, dar apără interesele cetăţenilor Republicii Moldova şi spune lucrurilor pe nume, a declarat, miercuri, preşedintele Maia Sandu, adăugând că Republica Moldova nu se va mai lăsa "batjocorită" de Rusia, dar va vorbi deschis despre presiunile exercitate de Moscova asupra Chişinăului, potrivit NewsMaker.
Foto Ilustrativ
Undă verde în contractele cu statul. Găselnița prin care se pot majora sumele pentru achiziții publice
Guvernul a dat liber la creșterea prețului inițial al contractelor de achiziție publică, plătite din fonduri externe nerambursabile, cu peste 50%. Printr-o OUG, executivul a aprobat posibilitatea ca firmele să ajusteze prețurile necesare actualizării costurilor investiției în contractele de achiziție publică. Tot aici intră și alte categorii de contracte cum ar fi cele care au asigurate sursele financiare din fonduri externe nerambursabile și din PNRR.