Articolele din categoria ACTUAL:

Seceta și specula au DUBLAT prețul mâncării. Noi SCUMPIRI la raft, din această toamnă: produsele vizate/ Arhivă foto
Seceta a DUBLAT prețul mâncării. Noi SCUMPIRI la raft, din această toamnă: principalele podusele vizate
Pensionarii primesc cu o mână, dar li se ia cu alta. Dupa marea recalculare în urma căreia cei mai mulți seniori au avut parte de majorări infime, produsele de la raft se vor scumpi din nou. Totodată, din luna septembrie vom plăti preturi mai mari pentru alimente și din cauza secetei. Spre exemplu, carnea de porc se va scumpi cu peste 20%, iar cea de pui cu cel puțin 5%, spun specialiștii. 
 Sfantul Fanurie
Sărbătoare 27 august. Zi importantă în calendarul ortodox: ce mare sfânt este sărbătorit astăzi
Sfantul Fanurie este praznuit pe 27 august. Sfantul Fanurie s-a nascut in insula Rodos din Grecia, insa nu se cunoaste data nasterii sale. Sfantul Fanurie a avut doisprezece frati, iar el a fost cel mai mare. Dupa moartea tatalui sau, mama sa ajunge sa cante si sa joace prin diverse locuri. Incepe sa duca o viata pacatoasa. Cand Fanurie descopera acest lucru, decide sa fuga in pustiu. Primeste botezul si revine dupa un timp in orasul sau natal. Afla ca mama sa a murit in momentul in care a fost descoperita de el intr-un local si ca fratii sai s-au raspandit prin lume.
Horoscop special: Patru zodii intră într-o perioadă de prosperitate din 27 august 2024
Horoscop special: Patru zodii intră într-o perioadă de prosperitate din 27 august 2024. Aspectele astrale îi ajută din plin
Suntem magneți de bani! Din 26 august, vom descoperi că recunoașterea anumitor lucruri din viața noastră ne permite să determinăm ce trebuie să rămână și ce trebuie să plece. Așa funcționează astrologia zilei: ne aflăm la sfârșitul unei Luni în Gemeni, iar acest ultim sfert ne va permite să facem loc pentru perioada prosperă în care suntem pe cale să intrăm.
Simona Bucura Oprescu și Daniel Baciu au făcut o serie de anunțuri în premieră Exclusiv
Pensiile sub 3000 de lei nu se mai IMPOZITEAZĂ. Anunț făcut în premieră la Realitatea Plus de ministrul Muncii. Măsura se aplică și pentru militari
Ministrul Muncii Simona Bucura Oprescu a anunțat, în premieră la Realitatea Plus, că de la 1 octombrie pensiile sub 3.000 de lei nu vor mai fi impozitate. Decizia a fost luată luni seară, în urma unei discuții cu prierul Marcel Ciolacu, a explicat ministrul. Președintele Casei de Pensii Daniel Baciu a precizat că prin această măsură se va înregistra o creștere medie de 100 de lei. Realizatoare Anca Alexandrescu a precizat că are confirmarea de la Guvern că măsura se va aplica și pentru pensiile militare.
Ce spune culoarea gălbenușului despre sănătatea oului
Ce spune gălbenușul despre sănătatea oului. Sunt cele deschise la culoare mai sănătoase, sau nu?
Oul, un aliment des întâlnit în bucătăria noastră, este adesea asociat cu sănătatea și nutriția. În timp ce multe persoane se concentrează pe conținutul de proteine și grăsimi ale oului, puțini sunt conștienți de faptul că și culoarea gălbenușului poate varia considerabil. De la galben-deschis la un portocaliu bogat, există diferențe vizuale notabile între diferitele galbenușuri. Dar ce înseamnă această variație și de ce este importantă? 
Oamenii care dețin toate datele vin să ofere lămurile cerute de pensionari Exclusiv
Ediție-maraton despre pensiile românilor, la Culisele Statului Paralel. Ce se întâmplă cu pensiile calculate greșit? Anunțul șefului Casei de Pensii și al ministrului Muncii- LIVE/TEXT
Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, șeful Casei de Pensii, Daniei Baciu, profesorul Anton Hadăr și reprezentanta seniorilor Georgeta Zărvescu s-au aflat luni seara în platoul singurei televiziuni care e alături de români, într-o ediție-maraton. Ministrul muncii a făcut în premieră și un anunț de maximă importanță privind impozitarea pensiilor.
Marcel Ciolacu pune accent pe colectare si reformarea administrației
Ciolacu dă asigurări că nu ia în calcul majorarea taxelor. Ce mesaj le-a transmis patronatelor?
Premierul Marcel Ciolacu a transmis, după întâlnirea cu Confederaţia Patronală Concordia, că Guvernul nu ia în calcul majorarea taxelor şi merge mai departe cu digitalizarea ANAF, creşterea încasărilor bugetare şi reforma cheltuielilor publice. Premierul a prezentat patronatelor coordonatele Acordului propus de Guvern Comisiei Europene, privind educerea graduală a deficitului bugetar în următorii şapte ani susţinerea proiectelor mari de investiţii pe care România le va derula în 2025 şi 2026.