Articolele din categoria ACTUAL:

Marcel Ciolacu / Foto: Inquam Photos
Surse: Soarta pensiilor speciale se decide abia în septembrie. Cu cât s-ar putea majora supraimpozitarea?
Discuții cruciale la Guvern, pentru punerea la punct a ultimelor detalii înainte ca reforma pensiilor speciale să se întoarcă în Parlament, la decizia Curții Constituționale. Potrivit unor surse, aleșii nu se vor întoarce mai devreme din vacanță, pentru că premierul Marcel Ciolacu va prezenta noile modificări la Bruxelles abia săptămâna viitoare. Aceleași surse spun că impozitul pensiilor necontributive ar putea fi majorat. Ministrul Muncii și cel al Justiției au discutat în biroul premierului mai bine de două ore. 
Imagine din timpul Revoluției din 1989
Război între revoluționarii din Decembrie 1989, cu plângere penală la DNA
12 asociații de revoluționari și de urmași ai acestora au depus o plângere penală la DNA, cerând anchetarea mai multor funcționari și angajați ai Secretariatului de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor Împotriva Regimului Comunist. Printre cei vizați de plângere se află președintelui Asociației "21 Decembrie" Teodor Mărieș, dar și protestatarul Marian Moroșanu, zis "Ceaușescu". Este vorba de patru capete de acuzare care au fost detaliate într-un document care se întinde pe 17 pagini.
Legea prevede amenzi pentru magazinele care nu respectă programul de funcționare
A plecat vânzătorul mai devreme și a închis magazinul? Ce poate să pățească, potrivit legii
Ți s-a întămplat să ajungi în fața unui magazin dar acesta să nu fie deschis, chiar dacă orarul de funcționare de pe ușa sau geamul acestuia scria că ar trebui să fie deschis? Fie că vânzătorul întârzie, câteodată cu orele, fie că a decis că a muncit îndeajuns pentru ziua în curs și a plecat mai devreme, ei bine, legea prevede sancțiuni usturătoare pentru astfel de comportamente.
 A plouat cu amenzi în urma controlelor ANSVSA pe litoral. Foto: Profimedia
Litoralul, plin de pericole alimentare. A plouat cu amenzi în urma controlelor ANSVSA. 222 de kilograme de carne confiscate
Inspectorii sanitari veterinari au efectuat o serie de controale amănunțite în unitățile de alimentație publică de pe litoral. Au fost verificate 302 unităţi localizate în cele 6 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Costineşti, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirgiol, Mangalia şi Constanţa. Rezultatele acestor controale arată că există încă probleme grave în ceea ce privește calitatea alimentelor servite în unitățile publice de pe litoral.
Ilie Serbuc/ Foto colaj Realitatea Plus
Crima din Berceni. Ilie Șerbuc, bărbatul suspectat că a ucis o fată de 12 ani și i-a ascuns trupul în canapea, va fi extrădat în România. Când ar putea ajunge în țară
Justiția olandeză a decis, miercuri, ca Ilie Șerbuc - bărbatul suspectat că a ucis o pe fată de 12 ani și i-a ascuns mai apoi trupul neînsuflețit în lada canapelei, într-un apartament din București - să fie predat autoritatilor romane. Hotărârea Tribunalului Amsterdam este definitivă. Bărbatul ar putea ajunge în țară la finalul acestei luni.
Angel Tîlvăr, ministrul Apărării
Reacția MApN după atacurile cu drone împotriva porturilor Ismail şi Reni: Măsurile de vigilenţă şi monitorizare, întărite
Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anuțat, miercuri, într-o informare de presă, că a întărit măsurile de vigilență și că monitorizează în permanență spațiul național terestru, maritim și aerian, în cooperare cu structurile NATO, acționând pentru consolidarea apărării pe întregul flanc estic și descurajarea oricăror agresiuni împotriva teritoriului aliat. Anunțul instituției conduse de socia-democratul Angel Tîlvăr vine după atacurile cu drone împotriva porturilor Ismail şi Reni.
Accident rutier Tulcea / Captură foto Tulcea Noastra
Mașină de poliție, implicată într-un accident rutier, în județul Tulcea. Două persoane, printre care și un polițist, au ajuns la spital
O maşină de poliţie a fost implicată, miercuri, într-un accident rutier petrecut în judeţul Tulcea, aceasta fiind lovită de un autoturism şi proiectată pe sensul opus, într-o altă maşină. În urma impactului, poliţistul aflat la volan, un tânăr în vârstă de 24 de ani, a fost rănit, fiind transportat la spital. Tot la spitalul a ajuns și o persoană civilă.