Un bărbat din Fărcaşele, angajat al Direcției Silvice Olt ca pădurar la cantonul nr. 15 Hotărani, din cadrul Ocolului Silvic Caracal, a fost obligat de instanţă să plătească 104.858,79 lei, reprezentând „delicte silvice constatate prin actele de control”.
Mai exact, pădurarul trebuie să dea înapoi contravaloarea materialului lemnos care a fost furat din pădurea pe care trebuia să o păzească.
Potrivit încheierii tribunalului, în urma unor controale efectuate în cantonul gestionat de bărbatul din Fărcaşele, au fost identificate nereguli și pagube provenite din tăieri ilegale de arbori.
Din actele depuse la dosar, respectiv actele de control de fond întocmite în urma inspecțiilor efectuate în cantonul gestionat de acesta, rezultă volumul arborilor tăiați ilegal și nejustificați, precum și valoarea prejudiciului.
În total, 192 de arbori ar fi fost tăiaţi ilegal, având un volum de 162,745 metri cubi.
„Analizând prima condiție și anume cea a calității de salariat instanța constată că pârâtul a avut calitatea de angajat al reclamantei în funcția de pădurar, la cantonul nr. 15 Hotărani, din cadrul Ocolului Silvic Caracal și avea ca principală obligație de serviciu să asigure integritatea fondului forestier aflat în raza sa de activitate, luând măsuri de prevenire a sustragerii ilegale a materialului lemnos, ori de depistare și sancționare a autorilor faptelor ilicite, fiind direct răspunzător de delictele silvice nejustificate și a altor lipsuri din gestiune.
Din cele mai sus expuse se constată că este întrunită prima condiție a răspunderii patrimoniale și anume calitatea de salariat a pârâtului în cadrul angajatorului păgubit”, au reţinut magistraţii Tribunalului Olt, în hotărârea luată în aceste zile.
Decizia Tribunalului Olt nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel, la instanţa superioară.