PACIENTĂ LEGATĂ DE PAT, la Spitalul Judeţean din Târgovişte

Monday, 19 May 2014, 10:18, Sursă: Mediafax

Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a deschis o anchetă şi face verificări la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, în urma difuzării unor imagini cu o pacientă legată de pat la secţia de Terapie Intensivă a acestei unităţi medicale.

Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa s-a autosesizat şi a deschis o anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, după ce un post tv a difuzat imagini cu o pacientă legată cu pijamaua de pat, în secţia de anestezie-Terapie Intensivă a acestei unităţi, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, directorul DSP Dâmboviţa, Sorin Stoica.

El a precizat că reprezentanţii DSP Dâmboviţa au luat legătura cu ministrul Sănătăţii, care a cerut ca la spital să fie făcute verificări.

Directorul DSP a spus că verificările au început duminică după-amiază şi continuă luni, până acum neexistând o concluzie a anchetei.

"Dacă se confirmă că cele sesizate reprezintă o încălcare a drepturilor pacienţilor, atunci nu mai este doar de competenţa noastră, vor trebui sesizate şi alte instituţii", a afirmat directorul DSP Dâmboviţa.

Contactaţi telefonic de MEDIAFAX, reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte au refuzat să exprime un punct de vedere în legătură cu această situaţie.

Purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Elena Firoiu, a declarat că în cursul acestei zile managementul spitalului va susţine o conferinţă de presă în care îşi va exprima punctul de vedere.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: SĂNĂTATE