Femeia a ajuns la Urgenţe la începutul anului, cu febră şi tuse severă. În urma testelor pentru depistarea virusului provenit din CHina a fost confirmată pozitiv, motiv pentru care a rămas internată timp de 5 zile. Ulterior, starea ei de sănătate s-a ameliorat considerabil, singurul simptom rămas fiind starea de oboseală.
Aproape două luni mai târziu, la doar două zile după ce a început o nouă rundă de chimioterapie, pacienta a dezvoltat iar simptome caracteristice COVID-19: febră, tuse şi dispnee. În momentul internării, saturaţia de oxigen din sânge atingea un nivel de 905, iar rata respiratorie era de 40 de respiraţii pe minut. A fost testată pentru coronavirus, iar rezultatul a venit, din nou, pozitiv, deşi testele pentru anticorpi au ieşit negative în zilele 4 şi 6.
„În ziua 8, starea pacientei s-a deteriorat. A murit două săptămâni mai târziu”, au transmis cercetătorii.
Echipa de specialişti a avut acces la toate probele testate pentru confirmarea infecţiei. Aceştia au confirmat că structura genetică a virusului a fost diferită în cazul celor două îmbolnăviri distincte, fără a putea fi însă explicată prin evoluţia in-vivo. Dovezile susţin ipoteza potrivit căreia femeia s-a reinfectat cu SARS-CoV-2.