Deși inițial s-a vorbit despre faptul că Tiberiu Nițu, în baza unui protocol încheiat cu MAI, la momentul la care era condus de Gabriel Oprea, ar fi avut un echipaj al Poliției Rutiere doar pentru a-l escorta la sediul Parchetului de pe lângă ÎCCJ, din informațiile obținute pe surse, de Realitatea TV, reiese că, de fapt, motociclistul de la Rutieră rămânea în permanență la sediul Parchetului de pe lângă ÎCCJ și îl însoțea pe Tiberiu Nițu în deplasările pe care le-ar fi făcut în calitate de procuror general, a transmis corespondentul Realitatea TV.
Reamintim faptul că Tiberiu Nițu nu are nicio calitate în acest dosar. O singură reacție am avut din partea sa, acesta declarându-se nevinovat de acuzațiile care i se aduc.
Totodată, alte informații obținute pe surse de Realitatea TV scot la iveală faptul că inițial, când a preluat șefia MAI, Gabriel Oprea beneficia doar de un echipaj de la Rutieră. Ulterior, în 2014 echipajul a fost suplimentat cu un altul, care avea rolul de coordonare a misiunii, iar în 2015 Oprea a mai primit încă un echipaj. În total, trei echipaje de la Poliția Rutieră îl însoțeau în permanență pe Gabriel Oprea. Trebuie spus că nu a existat un ordin scris din partea lui Gabriel Oprea pentru a beneficia de suplimentarea echipajelor de la Poliția Rutieră, a mai transmis corespondentul Realitatea TV.
Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, este acuzat că ar fi beneficiat de aproximativ 700 de deplasări însoţit de coloana oficială, din aprilie 2014 până în noiembrie 2015. Tiberiu Niţu ar putea fi schimbat din funcţie doar de preşedinte, în urma unei eventuale solicitări a ministrului Justiţiei. Mandatul lui Tiberiu Niţu expiră în data de 15 mai.
La rândul său, fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, este acuzat că a fost însoţit de coloana oficială de 1.607 ori în doar zece luni, în condițiile în care acest privilegiu este acordat, în mod normal, doar presedintelui, premierului și președinților celor două camere ale Parlamentului.
Pentru a-și spune punctul de vedere în privința acuzațiilor care i se aduc, Gabriel Oprea a fost invitat, marți, de senatori la Comisia juridică. Aceștia trebuie să decidă dacă încuviințează cererea procurorilor DNA de începere a urmăririi penale pe numele său. Decizia finală va fi luată, însă, de către plenul Senatului, forul decizional în cazul ridicării imunității fostului ministru de Interne.