Senatoarea PNL atrage atenția asupra provocărilor aduse de digitalizare și de nevoia unui parteneriat solid cu autoritățile locale care să garanteze că orice cetățean are acces la telemedicină.
”Dacă vrem cu adevărat ca telemedicina să ne ajute – nu doar să fie o chestiune pe care să o bifăm pe hârtie –, este absolut necesar să construim un sistem care să-i deservească îndeosebi pe cei din mediul rural sau din urbanul mic.Este vorba despre acei asiguraţi medical cărora le este complicat să ajungă la medic – din cauza distanţei, a stării precare de sănătate sau a posibilităţilor materiale –, dar care ar avea cea mai mare nevoie de servicii de sănătate. Provocarea este cu atât mai mare cu cât oamenii care ar avea cea mai mare nevoie de telemedicină sunt şi cei care sunt cel mai puţin digitalizaţi”, spune Nicoleta Pauliuc.
Conceptul de „sănătate digitală“ include atât m-sănătatea (sănătatea mobilă), cât și e-sănătatea, și descrie utilizarea generală a Tehnologiei Informației și Comunicației (aplicații digitale, mobile, wireless, platformă cloud etc.) pentru furnizarea serviciilor de asistență medicală.