Sexul este o activitate fizică care este comandată de către creier. Conform unor factori psihologici, dorința sexuală este un act natural care, odată cu vârsta, suferă anumite modificări. Din păcate, nu este singurul factor care influentează acest proces natural.
În momentul în care o femeie se confruntă cu această problemă, și anume scăderea semnificativă a apetitului sexual, o serie de factori negativi se răsfrâng asupra vieții atât personale, cât și profesionale. De asemenea, este posibil să te confrunți și cu o tulburare de dorință sexuală hipoactivă.
Probleme de comunicare în cuplu
În primii ani de relație, totul este frumos, însă odată cu trecerea anilor, se produc anumite modificări atât pe plan profesional, cât și pe plan personal.
În cazul în care nu poți comunica cu partenerul și mai intervin și schimbări majore în relație precum nașterea unui copil care atrage de la sine schimbarea priorităților, apetitul sexual poate avea de suferit, mai ales în perioada imediat următoare nașterii. Aspect care de multe ori nu poate fi înțeles în totalitatea de către parteneri, aspect care va favoriza apariția anumitor tensiuni în cuplu.
Stresul partenerului de la muncă adus acasă și lipsa de comunicare pot pune mai multe paie pe foc și astfel se va ajunge într-o situație care cu greu va putea fi stăpânită.
Scăderea nivelului de testosteron
Acest hormon este responsabil de dorința sexuală la ambele sexe, mai ales că el își are apogeul în jurul vârstei de 20 de ani la femei, aflându-se apoi în scădere până la menopauză, când scade dramatic.
În cazul în care în timpul sarcinii ai luat mai multe kilograme, ești la prima naștere și tot procesul ulterior ți se pare dificil și nu are cine să te ajute, se poate instala cu ușurință depresia sau te poți confrunta cu afecțiuni precum endometrioza, tulburări tiroidiene, aspecte care bineînțeles că afectează dorinta sexuală a femeii atât la nivel psihic, cât și fizic.
Află din ce alte cauze poate scădea libidoul la femei AICI.