„Poliția trebuie să legitimeze toți oamenii de acolo, să vadă cine sunt cei care vor să intre în sediu și cine sunt cei care nu vor să dea voie. Trebuie să am plan de pază, firmă de specialitate. Poliția trebuie să-i trimită acasă pe toți cei care nu au declarație pe proprie răspundere sau de la angajator și scop pentru a sta pe acolo. Iar mai apoi, cât se poate de repede, să citească cine e președinte Romprest, Beniamin Păcuraru, treci inăntru, cine nu e trecut pe firmă, stai afară! Cei care au câștigat, trebuie puși în drepturi. E treaba poliției să facă acest lucru”, conchide consultantul politic.
„Nu toată lumea respectă legea, unii își fac dreptate cu mușchii”
El spune că în România nu toți respectă legea, iar atunci când ai o hotărâre judecătorească nu ar trebui să ai porbleme în a intra în posesia ce este al tău.
„Nu toată lumea respectă legea, unii își fac dreptate cu mușchii. Poliția trebuie să vadă dacă are declarație, de la angajator. Ce muncă aveți voi de stați pe străzi și nu faci nimic. Poliția este capabilă să rezolve această situația. Oamenii ăștia conduc o firmă de 300 de salariați, iar asta înseamnă că vor cei care au pierdut vor bloca Sectorul 1 de gunoaie. Nu sunt mulți oameni care își permit să încalce hotărâri judecătorești în picioare. Chiar dacă nu credeam în soluția dată de judecător, m-am supus. Dacă nu-ți place, cauți căi de atac, ori te supui”, spune Miron Mitrea.
„Ieri ar fi avut loc un proces în care i s-a recunoscut lui Păcuraru poziția de președinte, iar cei care au blocat accesul, azi nu au ce căuta acolo. Păcuraru e președintele companiei. Tensiunea a fost mai mare decât vedem noi, pentru ca au venit și jandarmii pentru ca lucrurile să nu degenereze. Au mai încercat să intre într-un nou sediu al firmei, noul director a dat ordin să se sigileze toate sediile, ca să nu dispară material, mai ales documente, iar unul dintre sediile, trecut ca punct de lucru, este locuința unde stă un anume administrator. De aici apar aceste lipsă de respectare a legii, pentru că foștii administratori au făcut ilegalități”, conchide analistul politic.
Miron Mitrea a amintit și faptul că, într-o locație trecută ca punct de lucru al firmei, stă, de fapt, în chirie, administratorul.
„Se plătește chirie 3.800 euro pe lună, unde e trecut sediu de firmă, dar, de fapt, stă fostul administrator. Orlando Valache câștigă 12.000 de euro pe lună, net sub diferite forme. Nu cred că cineva crede în adeverința pe propria răspundere a celor prezenți acolo. Trebuie să ai trecut traseul, nu vii cu legitimații. Există o presiune pentru care actuala conducere vrea să intre acolo, ca să nu falimenteze compania. Este cel care a câștigat în instanță și cel care are dreptul să preia firma. E vorba de bani mulți, acte, care au dispărut, altfel nu vad de ce nu lasă pe nimeni înăuntru. Mizeria care este în politică este și în afaceri. Este prima oară când văd că se folosește și forța. Au în jur de 700 de mijloace de transport, doar 84 sunt pentru curățenie. Cred că au nevoie de timp, să câștige timp să șteargă urmele”, a mai spus Miron Mitrea.