MESAJE DE SFÂNTUL GHEORGHE // De ziua ta, ziua Sfântului Gheorghe, îți doresc să ai parte de tot binele din lume! Să fii sănătos, liniștit și să ai putere de muncă! La mulți ani, Gheorghe!
O zi mare, pentru un om mare! La mulți ani, George!
De ziua ta, îți doresc să ai parte de cele mai frumoase momente. Să petreci alături de cei dragi și să-ți găsești liniștea meritată. La mulți ani, Gheorghe!
MESAJE DE SFÂNTUL GHEORGHE //Sfânta sărbătoare a numelui să-ți aducă bucurii, noroc și liniște sufletească, Georgiana! La mulți ani!
La mulți ani, Georgiana! Fie ca puterea numelui pe care-l porți să te ajute să învingi toate piedicile.
La mulți ani! Fie ca Sfântul Gheorghe să-ți călăuzească pașii!
La mulți ani, George! Să ai parte de mult noroc, sănătate și voie bună!
MESAJE DE SFÂNTUL GHEORGHE // Sfântul Gheorghe. Cine este Sfântul Gheorghe
Sfântul Gheorghe se află la loc de cinste printre sfinții martiri ai creștinismului. Este patron al multor orașe sau chiar regiuni și țări (Lituania, Georgia, Armenia, Serbia etc), iar în România nu puține sunt bisericile care îi poartă hramul. Ba mai mult, unul din cele trei brațe ale Dunării îi poartă numele, la fel ca și multe orașe din țară. Istoricii sunt de parere că Sfantul Gheorghe a trăit în timpul Romei antice între anii 275/280 și anii 303 și s-a născut în Cappadocia, în sânul unei familii creștine cu rădăcini grecești, părinții săi fiind Polychronia și Gerontius. Soldat în garda împăratului Dioclețian, Gheorghe a fost întemnițat, torturat și a murit prin decapitare pentru că a ales să-și mărturisească în mod public credința și nu s-a dezis de religia creștină.
Se spune că Sfântul Martir a trecut prin chinuri de neimaginat înainte de a-și încredința sufletul în Mâinile Domnului. La ordinul împăratului Dioclețian, trupul Sfântului a fost străpuns de suliță, peste piept i-au fost așezate lespezi de piatră, a fost tras pe roată și băgat într-o groapă de var, i-a fost pusă încălțăminte cu cuie în picioare și a fost nevoit să bea o băutură otrăvitoare, dar nu și-a renegat nicio secundă credință sa în Hristos. Văzând puterea sa de a îndura durerea și de a nu renunta la creștinism, se spune că, în acea zi, mulți au renunțat la credința lor în diverse zeități și au trecut la religia creștină, inclusiv împărăteasa Alexandra, soția lui Dioclețian. În temniță, se spune că sfântul l-a atins pe unul dintre colegii săi, iar acesta a înviat, iar de atunci împărătească însăși a crezut în puterea lui Dumnezeu. Datorită faptului că a biruit moartea și suferințele fizice, în popor, Sfântului Gheorghe i se mai spune și Purtătorul de biruință.