Potrivit referatului realizat de procurorii DNA, Alin Cocoș a declarat că "în perioada 2009-2010 a avut o discuție cu un prieten al acestuia, pe nume Moise Sebastian, acesta din urmă spunându-i că are cunoștință de vânzarea unor drepturi litigioase și că dorește să îl intrebe pe tatăl lui, Cocoș Dorin, dacă este interesat să le cumpere".
Alin Cocoș le-a spus procurorilor că, după ce a discutat cu tatăl său, "acesta i-a spus că dorește să cumpere, în anumite cote procentuale, aceste drepturi, însă nu în nume propriu, ci prin intermediul unor rude și cunoștințe", Constantin Slav, Nicolae Slav și Constantin Razvan Slav, "care urmau să cumpere aceste drepturi litigioase cu banii dați de către tatăl său".
Sebastian Moise i-ar fi informat pe Dorin și Alin Cocoș despre "pretențiile financiare ale vânzătorilor de drepturi litigioase pentru unele imobile, situate în județul Argeș" și a intermediat tranzacțiile.
Dorin Cocoș a povestit, în fața procurorilor, că a trimis copii de pe actele privind aceste drepturi litigioase lui Sergiu Diacomatu, care, în acea perioadă, era vicepreședinte în cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților - Comisia de Fond Funciar, pentru ca acesta să verifice legalitatea și corectitudinea actelor respective.
Ulterior, Dorin Cocoș a cumpărat aceste depturi pe numele unor rude și cunoștințe, deoarece dorea "să-și protejeze identitatea în cazul unor eventuale informări mediatice", potrivit referatului.
Procurorii afirmă că plata s-a realizat prin intermediul fiului său, Alin, care a trimis banii intermediarului Sebastian Moise.
Potrivit referatului, Sergiu Diacomatu "a intervenit, în vederea soluționării cu celeritate" a dosarelor înregistrate pe numele rudelor lui Dorin Cocoș, "în schimbul sumei de de 400.000 euro".
Sebastian Moise a fost ales, la începutul lunii februarie 2015, în funcția de secretar executiv al PMP.
Mai multe pe HotNews.ro.