Graţie acestui magnetron, guvernul britanic a putut localiza aeronavele naziste. Câţiva ani mai târziu, Percy LeBaron Specncer de la compania Raytheon a descoperit pur accidental că se poate găti mâncare în aceste dispozitive cu microunde.
Din greşeală, a pus un baton de ciocolată în cuptor şi acesta s-a topit. Radar Range, primul cuptor cu microunde de pe piaţă era destul de mare, de mărimea unui frigider.
Studiile arată că, de fapt, cuptoarele cu microunde sunt extrem de dăunătoare sănătăţii.
Cum funcţionează cuptorul cu microunde : Cuptorul cu microunde are în dotare un magnetron, un tub în care electronii sunt afectaţi de către câmpurile magnetice şi electrice în aşa fel încât să producă radiaţii de microunde la aproximativ 2450 MHz. Aceste radiaţii interacţionează cu moleculele din alimente.
Toate undele îşi schimbă polaritatea de la pozitiv la negativ cu fiecare ciclu al undei. În cazul microundelor această schimbare are loc de milioane de ori pe secundă. Moleculele alimentelor, în special cele ale apei au un capăt pozitiv şi unul negativ precum un magnet are polaritate nord şi sud. În modelele comerciale, aceste cuptoare au o putere de 1000 de waţi.
În timp ce microundele generate de magnetron bombardează alimentele, ele fac moleculele polare să se rotească la aceeaşi frecvenţa de milioane de ori pe secundă. Toată această agitaţie crează fricţiune moleculară care încălzeşte mâncarea. Fricţiunea însă este şi cauza multor deteriorări ale moleculelor dimprejur, pe care le distruge, le rupe sau le deformează forţat, conform andreilaslau.ro.
Iată de ce nu trebuie să ne apropiem de cuptorul cu microunde atunci când este pornit. Acesta poate provoca foarte multe boli şi afecţiuni medicale, printre care:
– Slăbeşte sistemul imunitar
– Anomalii la naştere
– Cancer
– Cataracte (ochiul uman nu are destul vase de sânge care să combată şi să disipeze căldură şi stresul celular )
– Infecţii virale şi bacteriene