Maia Sandu i-a mulțumit oficialului european ”pentru sprijinul necondiţionat şi ajutorul constant oferit de UE” și a dat asigurări că va continua lupta împotriva corupției și consolidarea statului de drept.
”Ne-aţi sprijinit în perioade dificile şi aţi fost alături de cetăţenii noştri şi la bine, şi la greu. Aţi ajutat Republica Moldova şi în lupta împotriva corupţiei, şi în consolidarea democraţiei, şi în atenuarea efectelor crizei pandemice. Vom continua să lucrăm pe toate cele trei planuri şi vom depăşi perioada grea care s-a abătut asupra ţării noastre, inclusiv prin cooperare strânsă cu UE. Avem nevoie de sprijin pentru dezvoltarea localităţilor, pentru a creşte nivelul de trai al cetăţenilor”, i-a spus Sandu ambasadorului UE, potrivit unui comunicat al Partidului Acţiune şi Solidaritate.
Președintele ales al Republicii Moldova a subliniat că izolarea internațională a țării a luat sfârșit, pe plan intern principalele preocupări fiind construirea unor instituţii puternice și funcţionale şi ridicarea nivelului de trai al cetățenilor.
”Vom duce o politică externă deschisă, pozitivă şi benefică pentru ţară. S-a terminat cu selfie-uri pe coridoare. S-a terminat cu izolarea. S-a terminat cu politica externă dusă în beneficiul unui partid şi al unei persoane. Începem o politică externă care aduce beneficii cetăţenilor moldoveni”, a mai spus Maia Sandu.
Maia Sandu a câștigat al doilea tur al alegerilor prezidențiale cu 57,75% din voturi, devenind prima femeie care conduce țara. Candidata proeuropeană, în vârstă de 48 de ani, l-a învins pe actualul Președinte, socialistul Igor Dodon, care a obținut 42,25% din sufragii. Numărul alegătorilor din diaspora a fost unul record. În cele 139 de secţii deschise în străinătate şi-au exprimat dreptul de vot 262.739 de cetăţeni moldoveni.
Citește și: ”Cine este Maia Sandu, prima femeie președinte din istoria Republicii Moldova”