"Capturarea, în doar câteva zile, pentru că vorbim de nici 4 zile, a fost posibilă datorită colaborării între autoritățile române și cele italiene. Boncu a fugit în Italia, polițiștii români au avut informații. Boncu și Udrea au fost prinsi când voiau să intre să depună actele (de rezidență - n.r.)", a afirmat, într-o intervenție telefonică în emisiunea "100%", de la Realitatea PLUS, Dragoș Boța, journalistul incomod pe care Boncu plănuise să îl asasineze.
Jurnalsitul a confirmat și că Udrea este cel care a ajutat-o pe fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, să obțină facilități astfel încât să nu fie extradată. "Vorbeam în februarie anul trecut de legăturile dintre Boncu și Udrea. Bocu spunea atunci, într-o postare pe Facebook, că mi-ar pune și mie și procurorului care instrumenta cazul "gheață pe inima". Înțelegeți ce înseamnă asta", a mai spus Boța.
Cu câteva zile în urmă, mai exact pe 29 mai, Dragos Boța afirma, tot într-o intervenție la Realitatea PLUS, că: "Lucian Boncu era până mai ieri cercetat în stare de libertate, sub control judiciar, având mai multe condamnări. DIICOT a decis ca odată cu trimiterea sa în judecată să ceară și arestarea sa. Era la Politie pentru control judciar, a fost sunat de la Tribunalul Tmiș, a ieșit spunând polițiștilor că da un telefon și a dispărut de pe radar. În dosarul lui Boncu exist dovada că cel puțin un polițist era o adevărată cârtită pentru interlopi. Sunt dovezi zdrobitoare în acest sens".
Potrivit acestuia, liderul interlop era într-o firmă de pază și securitate. Firma lor, spune jurnalistul, inclusiv patronul, erau anchetați. "Aceste persoane sunt recuperate la pensie și transformați în directori (ai firmelor de pază -n.r.)", a arătat acesta.