Prăjitura „Lacrimi de înger" este o delicatesă simplă și cu adevărat magică. Dacă faci această rețetă originală, vei obține gustul și aspectul unice pentru acest desert special.
Descoperă o rețetă originală și fascinantă de prăjitură de casă, denumită "Lacrimi de înger". Această minunată prăjitură îți va fermeca simțurile cu gustul său unic și aspectul deosebit de apetisant.
De unde vine denumirea „Lacrimi de înger”
„Lacrimi de înger” are o bază nisipoasă crocantă, umplutură fragedă și o bezea aerisită.
În timpul procesului de răcire, pe suprafața acestei prăjituri apar misterioase picături aurii, un efect magic care i-a inspirat și numele. Cu o compoziție fină și rafinată, prăjitura "Lacrimi de Înger" se topește literalmente în gură și te învăluie într-o senzație plăcută, scrie stiridiaspora.ro.
Rețeta este ușor de preparat și se face destul de repede și cu puține ingrediente.
Lacrimi de înger - Ingrediente
(pentru o formă de 20 cm)
Aluat nisipos:
făină - 110 g;
unt (82%, rece) - 70 g;
gălbenuș de ou - 1 buc;
zahăr - 40 g;
sare - un vârf de cuțit.
Stratul cu brânză:
brânză de vaci - 400 g;
gălbenușuri - 2 buc.;
zahăr - 60-100 g;
zahăr vanilat - 10 g;
smântână 20% - 100 g;
griș - 1 lingura
Bezea:
albușuri - 3 buc;
zahăr - 2 linguri;
zahăr vanilat - 1 linguriță;
sare - un vârf de cuțit.
Lacrimi de înger - Mod de preparare
Pentru aluatul nisipos, amestecați făina și sarea. Frecați untul la temperatura camerei cu ingredientele uscate, scufundându-l în făină. Se amestecă zahărul cu gălbenușul și se adaugă la untul cu făină, se frământă aluatul. Se întinde între două foi de pergament într-un cerc și se dă la frigider pentru 10 minute. Scoateți aluatul din frigider, îndepărtați pergamentul și puneți-l într-o formă, formând părțile laterale. Se dă la congelator pentru 10 minute.
Pentru umplutura de brânză, amestecați brânza de vaci, smântâna, zahărul și zahărul vanilat cu un blender. Adăugați grișul și gălbenușurile și amestecați până se omogenizează. Turnați umplutura pe bază și coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 30-35 de minute.
Pentru bezea, bateți albușurile spumă cu sare și zahăr până se formează vârfuri tari. Puneți stratul de caș, formând orice relief cu o lingură și coaceți încă 10 minute la 160°C. Scoateți tava de tort și acoperiți cu un castron mare sau o cratiță, lăsați să se răcească complet. Scoateți vasul sau tigaia - pe tort vor apărea picături magice. Scoateți cu grijă forma de pe tort.
Sursa: stiridiaspora.ro.