"Aş vrea ca cineva să vadă ce fundamente au acuzaţiile scrise în rechizitoriu. Averea mea nu valorează atât de mult cât au notat procurorii în actul de sesizare a instanţei. Se menţionează că aş avea o vilă. Am o casă modestă, făcută de părinţii mei şi o garsonieră cumpărată cu banii de la botezul fiicei fiului meu. Procurorii folosesc expresia «avere impresionantă» pentru a lăsa să se creadă că am spălat bani, că am luat mită", a arătat Veronica Cîrstoiu, în faţa judecătorului de la Curtea de Apel Bucureşti.
Avocata lui Cîrstoiu a cerut recuzarea judecătorului desemnat să soluţioneze dosarul.
"Prin atitudinea procesuală, apreciez că v-aţi antepronunţat şi vă aflaţi în imposibilitatea soluţionării cu deplină obiectivitate a acestei cauze, potrivit Codului de procedură penală", a spus apărătorul Veronicăi Cîrstoiu.
Tot miercuri s-a pus în discuţie şi menţinerea în arest a inculpaţilor din dosar. În acest sens, Dinel Staicu, cel care i-ar fi dat mită judecătoarei Cîrstoiu, pentru a primi o soluţie favorabilă într-un dosar, a cerut să fie menţinut în arest.
"Eu sunt vinovat pentru faptul că aceste persoane se află aici, în boxa acuzaţilor. Sunt de acord să rămân in arest, însă nu este drept pentru ceilalţi să fie menţinuţi în arest", a spus Dinel Staicu.
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus confiscarea extinsă, în 20 noiembrie 2013, în cazul judecătoarei Veronica Cîrstoiu, trimisă în judecată pentru că ar fi primit aproximativ 630.000 de euro de la Dinel Staicu, pentru favorizarea acestuia în dosarul în care este condamnat la şapte ani de închisoare pentru fraudarea Băncii Internaţionale a Religiilor, precum şi în cazul fiului ei, Florin Cergan, trimis în judecată pentru complicitate la trafic de influenţă.
"În acest sens, s-a avut în vedere că veniturile totale realizate de inculpata Cîrstoiu Veronica, în perioada 2007 - 2013, au fost în sumă de 925.071 lei (reprezentând 717.353 lei - venituri salariale şi 207.718 lei - echivalentul a 47.500 euro - din vânzarea unui imobil) şi că valoarea bunurilor dobândite de inculpată, în aceeaşi perioadă de timp, a totalizat suma de 1.567.039,08 lei", au arătat procurorii.
Potrivit sursei citate, din compararea veniturilor obţinute şi a averii dobândite de către Cîrstoiu, reiese o diferenţă de 641.968,08 lei, adică aproximativ 144.000 de euro.
"În ceea ce îl priveşte pe inculpatul Cergan Florin, s-a reţinut că veniturile totale realizate de către acesta, în perioada 2008 - 2013, au fost în sumă de 277.088 de lei, iar valoarea bunurilor dobândite, în aceeaşi perioadă de timp, a totalizat suma de 330.727,6 lei (12.053,84 euro)", au precizat procurorii.
Astfel, anchetatorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând celor doi şi confiscarea specială a sumelor de 630.000 de euro, bani pe care Veronica Cîrstoiu i-ar fi primit sub formă de mită, şi de 156.351 de lei, cuantum pe care îl cere Curtea de Apel Bucureşti, care s-a constituit parte civilă în proces, ca daune de la judecătoarea Cîrstoiu.
Procurorii anticorupţie i-au trimis în judecată, în stare de arest, pe judecătoarea Veronica Cîrstoiu, fiul acesteia, Florin Cergan, Dinel Staicu, avocatul Lucian Băgia şi Carmen Ioana Popescu, pentru fapte de corupţie.