Irina Radu s-a întâlnit miercuri cu membrii Biroului permanent al Camerei Deputaților și cu Comitetul liderilor grupurilor parlamentare, cu participarea președinților Comisiei pentru buget (Viorel Ștefan) și Comisiei pentru Cultură (Gigel Știrbu).
"Am încercat să lămurim situația în care se află TVR-ul, o situație mai complicată ca niciodată. Am răspuns la toate întrebările adresate și ni s-a solicitat un plan. Pentru noi a fost puțin ciudat să se aștepte un plan și fără să se modifice legea. Părerea mea personală este că orice plan fără modificări radicale de lege și chiar de valoare a taxei tv ar fi o păcăleală", a declarat Irina Radu.
Irina Radu a adăugat că cei prezenți la întâlnire au arătat deschidere privind eventuale modificări aduse Legii 41/1994, care stabilește organizarea și funcționarea Societății Române de Radiodifuziune și Societății Române de Televiziune.
"Ne vom duce acasă la TVR, vom face alte calcule dar peste toate lucrurile astea vestea bună este, de fapt, ultima mea întrebare către domniile lor, dacă acest plan poate ține cont și de lucruri care nu există în Legea 41 și mi s-a răspuns că da. Asta mi-a arătat mie deschiderea către modificarea legii", a adăugat ea.
"Este vorba de niște cifre care arată într-un anume fel și care ar putea fi funcționale. Dacă ar crește taxa cu foarte puțin... Înseamnă că ne mințim în continuare. Adică nu putem să ne mințim. Nu poate nimeni să vină să ne zică 'Nu mai cereți'. Ba cerem și, dacă nu se dorește televiziune publică nu va mai exista. Vom fi una din țările Uniunii Europene fără televiziune publică. Cineva trebuie să se hotărască România are sau nu are nevoie de televiziune publică sau o televiziune publică puternică, adică 20 la sută share sau o televiziune care abia respiră. Asta nu este decizia noastră, este o decizie de interes național", a adăugat directorul interimar SRTV.
"Nu se intră dintr-o dată în blocaj. Dar în momentul în care ajungi să plătești doar salarii și să nu mai ai producție, de ce exiști? O televiziune trebuie să existe pentru publicul ei. Dacă ai doar bani de salarii și în rest plătești datorii din urmă, ce să dai la tv? Doar o lege modificată și o schimbare a taxei poate schimba lucrurile", a apreciat Irina Radu.
Aceasta a spus că, în cadrul întâlnirii de miercuri de la Parlament, "s-a vorbit despre un plan de reorganizare".
De asemenea, aceasta a spus că SRTV are nevoie, cât mai repede, de un nou consiliu de administrație.
"Este neapărat să vină un consiliu de administrație pentru că nu are rost să facem noi un plan și consiliul care vine să spună că are altă viziune", a declarat directorul interimar SRTV.
De asemenea, Irina Radu a spus că, la întâlnire, s-a discutat și o eventuală decizie de ștergere a datoriilor TVR.
"Cu sinceritate vă spun... chiar dacă s-ar șterge datoriile nu se poate funcționa normal și performant la nivelul acesta al abonamentului", a mai spus Irina Radu.