Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, miercuri, o vizită în Republica Moldova.
Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, la ora 16.45 preşedintele României Klaus Iohannis va fi primit de omologul moldovean, Maia Sandu.
Cei doi şefi de stat vor avea convorbiri tete-a-tete şi convorbiri oficiale.
La finalul acestora, Klaus Iohannis şi Maia Sandu vor susţine declaraţii de presă comune.
În februarie, preşedintele Klaus Iohannis a avut o discuţie la telefon cu omologul său de la Chişinău, ocazie cu care a reconfirmat "sprijinul deplin al României pentru Republica Moldova şi cetăţenii săi în acest context dramatic în care se află regiunea".
Pe 3 martie, Maia Sandu a semnat cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, fapt salutat de Klaus Iohannis, care a subliniat că România va acorda tot sprijinul în acest demers.
Klaus Iohannis nu crede că România ar putea fi atacată de Rusia
Președintele României consideră că țările NATO nu vor deveni o țintă, dar flancul estic trebuie consolidat și mai mult. În acest sens, Iohannis a discutat cu omologul bulgar despre măsurile care pot fi luate.
NATO nu are încă informații despre incidentele din urmă, drona care s-a prăbușit la Bistrița-Năsăud și cea care a survolat spațiul aerian al Poloniei, dar sunt anchete în desfășurare. Drona care a căzut în Croația, însă, săptămâna trecută, nu era una de luptă.
"Informațiile pe care le avem până acum ne arată că drona care a căzut în Croația, în Zagreb, nu a fost un atac armat, o dronă de luptă, dar scot în evidență că având în vedere atâtea activități militare aeriene, drone și avioane, există riscuri de incidente și e nevoie să fim vigilenți, să reacționăm când e nevoie, să ne asigurăm că avem linii de comunicare cu Rusia, pentru a preveni astfel de situații", a declarat șeful NATO, Jens Stoltenberg.