Un studiu realizat recent releva că una din trei maşini are nevoie de reparaţii în primii şase ani de utilizare. Pentru a prelungi acest termen trebuie să evităm o serie de greşeli frecvente în utilizarea maşinii de spălat.
Greşeli frecvente în utilizarea maşinii de spălat:
1. Maşina de spălat nu trebuie umplută până la refuz cu haine, altfel cuva se va balansa violent la fiecare utilizare, iar asta va face să se uzeze sau să se strice mult mai repede. De asemenea, hainele trebuie distribuite cât mai uniform în interiorul cuvei, nu înghesuite într-o parte sau alta.
2. Este necesar ca maşina să fie aşezată pe o suprafaţă cât mai plană. Atunci când maşina se zdruncină excesiv, mai ales când ajunge la ciclul de storacere, animite piese sau părţi se vor defecta sau se vor uza mai repede decât este cazul.
3. Nu este un moft folosirea unui produs anticalcar, mai ales dacă locuiţi într-o zonă în care apa are o duritate mai mare.
4. Mulţi oameni cred că produsele de curăţarea sunt deajuns pentru a obţine haine curate, dar asta nu se traduce mereu şi în haine igienizate. Tendinţa de a reduce temperaturile şi de a folosi detergenţi mult prea gentili afectează eficacitatea procesului de curăţare în ceea ce priveşte exterminarea bacteriilor de pe hainele contaminate.
5. Lenjeria de pat şi lenjeria intimă, dar şi şosetele, trebuie spălate separat de bluze, tricouri şi prosoape de bucătărie, mai ales dacă folosiţi temperaturile mici. O apreciere a microbilor realizată pentru a evalua riscul asociat de haine arată că o cantitate de 0,1 grame (10.000 de organisme vii) de materie fecală se află într-o pereche de boxeri consideraţi spălaţi şi curaţi. Piesele care sunt cele mai dispuse la contaminare cu agenţi patogeni sunt cele care intră în contact direct cu pielea – lenjerie intimă, prosoape, şervet de faţă şi lenjerie de pat.
Sursa: andreilastau.ro