"Am avut în această gală mai multe filme care sondează epoca comunistă, anii comunismului. Mă bucur că am fost alesul, pentru că eu cred că este o sursă extraordinară de inspirație, pentru că acest circ care s-a petrecut în această parte a lumii n-ar trebui să fie uitat și de obicei ne ciocnim de o prejudecată pe care o aud foarte des și care mă irită și anume: ne-am săturat de atâtea filme cu comunism. Dar câte sunt, domnule? Au fost multe despre comunism, dar înainte de 1989. După 1989 sunt câteva și, până la urmă, poate că ar trebui în seara asta să le mulțumesc tovarășului Gheorghe Gheorghiu Dej și tovarășului Nicolae Ceaușescu pentru că mi-au oferit inspirația de care aveam atâta nevoie", a spus Nae Caranfil, la primirea statuetei Gopo.
Distincția i-a fost înmânată de ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, și directorul Teatrului Național, Ion Caramitru.
La categoria Cel mai bun film de lungmetraj au fost nominalizate, alături de "Closer to the moon" — regia Nae Caranfil, peliculele "Al doilea joc" în regia lui Corneliu Porumboiu și "Q.E.D." — regia Andrei Gruzsniczki. Cei trei au fost și nominalizații la categoria Cel mai bun regizor.
Nominalizați la categoria Cel mai bun actor în rol principal au mai fost Mark Strong pentru rolul Max Rosenthal ("Closer to the moon"), Harry Lloyd pentru rolul Virgil ("Closer to the moon"), Serge Riaboukine pentru rolul Leduc ("Cripta") și Sorin Leoveanu pentru rolul Sorin Pârvu ("Q.E.D."). La categoria Cea mai bună actriță în rol principal au mai fost nominalizate Vera Farmiga pentru rolul Alice ("Closer to the moon"), Victoria Cociaș pentru rolul Helga ("O poveste de dragoste. Lindenfeld"), Olimpia Melinte pentru rolul Anda ("Planșa") și Crina Semciuc pentru rolul Yasmine ("#Selfie").
Cea de-a noua ediție a Galei Premiilor Gopo 2015 a avut loc la Sala Studio a Teatrului Național București.
Mai multe pe Agerpres.