Noi posibilități sunt luate în calcul în cazul polițistei de doar 28 de ani care a fost găsită împuşcată în cap, în noaptea de joi spre vineri, în ultima zi a anului 2021, într-un bloc din Braşov.
ANCHETĂ extinsă în cazul polițistei ÎMPUȘCATE: Noua pistă a oamenilor legii - Ce mesaje s-au găsit între femeie și soțul ei
La câteva ore după petrecerea cumplitei tragedii, mama polițistei a declarat că scrisul de pe biletul de audio nu ar fi al tinerei. Femeia era căsătorită de trei luni, tot cu un polițist.
Polițista de 28 de ani, găsită împușcată în cap, NOI DATE din anchetă: Controverse MAJORE privind presupusul bilet de adio. Ce spune mama fetei
Expertul criminolog Dan Antonescu a declarat, la Realitatea PLUS, că „daca biletul este scris de femeie, avem de-a face în cel mai rău caz cu o determinare in sinucidere, care, cu elementele din telefon îi vor ajuta pe anchetatori să afle motivul. Apoi, analiza balistică va arăta dacă tânăra este cea care a folosit pistolul sau altcineva”.
Și deputatul PSD Dumitru Coarnă, președinte al sindicatului polițiștilor SNPPC, a confirmat, la Realitatea PLUS, că „analiza grafoscopică va stabili cine a scris bilețelul, iar autopsia si expertiza balistica pentru a vedea cine a folosit armamentul”.
Coarnă a afirmat că„rămâne de discutat daca e vorba de suicid, care a fost mobilul, dacă a dus la această determinare... dar este sensibil subiectul...”.
Tânăra lucra în poliție de 7-8 ani, „a fost angajată din sursă externă, în 2021 a trecut in corpul ofiterilor, a trecut testarea psihologica cu brio. Care se face o data pe an sau dacă situatia o mai impune. Cei doi erau de trei luni căsătoriți”, potrivit lui Dumitru Coarnă.
Despre testarea psihologică în poliție, expertul criminolog Dan Antonescu spune că „nu poate determina sau depista astfel de aspecte (intentii de suicid, depresii - n.red.), se referă la identificarea de aptitudini, reacții în raport cu meseria aleasa. Dar si testarea poate fi anulată după ce a fost testată, pot interveni la un timp, la o lună, două, opt luni, depresii... Nu numai in cazul polițiștilor și al militarilor, unde se impune testarea, psihologii au explicat se refera la problemele profesioanale si mai puțin la cele de natura psihiatrică.”.
„Nu discutam de testare psihologică in alte categorii profesionale, nu numai în cazul politistilor. E putin exagerat. Oamenii ăștia au și ei viata lor, familie. E foarte greu sa intri in viața personală a cuiva. Când se observă la serviciu, cu ajutorul specialistilor se poate interveni, dar si cu ajutorul celui in cauză”, a adăugat Dan Antonescu.
Despre un posibil motiv de gelozie ce ar fi motivat eventuala sinucidere, Coarnă a mai explicat că nu are informații, însă „se pare că nu au fost probleme la serviciu”.
„Dacă exista o sesizare, se dispunea o verificare. Testarea inteligentei si a personalitatii se fac in testarea psihologică. Nu a existat o asemnea probelmă. E vorba de un conflict intrafamilial pana la urma, nu are legătură cu serviciul.
A avut loc în locuință. Ulterior, soțul a plecat de acasă. Fata a vorbit cu tatăl ei, care a apelat 112.
Se pare că a vorbit cu tatăl ei după ce soțul a plecat în urma discuției în contradictoriu. Tatăl ar fi înțeles din discuție (cu fiica sa - n.red.) că ar fi existat această posibilitate, și de aceea a apelat 112”, a mai relatat Dumitru Coarnă, la Realitatea PLUS.