Ceaiul de mentă poate fi folosit și ca apă de gură pentru tratarea infecțiilor orale, în special pentru tratamentul aftelor.
Aplicat extern, uleiul esențial ajută la calmarea iritațiilor pielii și a mușcăturilor de insecte, dar și a eczemelor, precum și a altor leziuni, inclusiv erupțiile cutanate. Este cunoscut faptul ca menta echilibrează pH-ul pielii. Acest lucru ajută în echilibrarea producției de sebum din piele. În plus, capacitățile astringente, antiseptice și antiinflamatorii ale mentei pot ajuta la ameliorarea acneei, punctelor negre și pielii inroșite, potrivit site-ului greenmedinfo.com.
De asemenea, se pare că vindecă durerile de cap. Potrivit cercetătorilor, menta are efecte vasodilatatoare, care pot ajuta la reducerea frecvenței durerilor de cap. S-a constatat și faptul că menta are o acțiune inhibitorie împotriva virusului Herpes Simplex de tip 1 rezistent la aciclovir.
Studiile recente au demonstrat că aromoterapia cu ulei de mentă poate ajuta la tratarea anxietății, stresului și a dezechilibrelor emoționale.
Materialul complet pe Agerpres.ro.