Contractul dintre Complexul Energetic Turceni şi firma ,,Şova şi Asociaţii'' a fost semnat în 2007. Cum complexul nu ar fi avut prevăzute în buget cheltuieli pentru asistenţă juridică, ar fi decis să reducă preţul de achiziţie al iaurturilor necesare pentru alimentaţia minerilor care lucrează în mediu toxic.
"Se introduce în Programul anual de achiziţii produse, servicii şi lucrări ,,Serviciul de Consultanţă Juridică'' în valoarea de 346.500 de lei. Valoarea se constituie prin diminuarea valorii estimate a produsului ,,Supliment alimentar (iaurt – 500 ml), respectiv prin diminuarea preţului unitar de 1,50 lei per bucată la 0.19 lei per bucată pentru totalul de 958.460 de bucăţi.'', se arată în referatul aprobat de directorul general de la Turceni, făcut public de jurnaliştii de la Riseproject.
Potrivit unor surse, odată cu achiziţia unor produse lactate mai ieftine, ar fi scăzut şi calitatea iaurtului oferit minerilor.
Dan Şova, împreună cu foştii directori de la Rovinari şi Turceni, Laurenţiu Ciurel şi Dumitru Cristea, sunt acuzaţi că au prejudiciat complexurile energetice cu 6,6 milioane de euro. Senatorul ar fi încercat să îi convingă pe procurori că nu are nicio legătură cu semnarea contractelor, motivând că au fost negociate de angajaţii firmei de avocatură. Anchetatorii îl acuză însă pe Şova de complicitate la abuz în serviciu, fals în acte, evaziune şi spălare de bani.
Şi Victor Ponta este cercetat în acelaşi dosar. Potrivit DNA, premierul ar fi primit peste 180.000 de lei de la firma lui Şova, fără să lucreze. Banii ar fi fost daţi drept mulţumire pentru contractele încheiate de firma lui Şova cu complexurile Rovinari şi Turceni, unde ar fi existat percepţia că Dan Şova beneficia de susţinerea lui Ponta.