Moise Mitulescu s-a născut în 1932 în comuna Domnești-Argeș. Tatăl său era preot în comună și l-a făcut de la început să fie pasionat de muzică și de cântat. Iar pasiunea și cultul pentru muzică, în special pentru coruri, au fost o constantă în viața și cariera profesorului Moise Mitulescu.
Iată cum îl descria în urmă cu câțiva ani Andrei Iliescu, dirijorul Orchestrei ”Petru Ghenghea”, pe reputatul dirijor Moise Mitulescu: „Un om de o vivacitate deosebită, în continuă acțiune, gata să se apuce de lucru imediat ce a terminat un altul. Această sete de activitate și-a păstrat-o în cursul vieții, fiindu-i motorul care l-a susținut în a se manifesta pe mai multe planuri deodată, încât lăsa impresia că are darul ubicuității!”
A compus și un inm al echipei FC Argeș
„Profesorul Moise Mitulescu a dirijat în activitatea domniei sale 24 de formaţii corale, printre care menționez: Corul Mixt al Elevilor din Câmpulung Muscel (1950, 1951), Corul mixt al Sindicatului Învăţământ Piteşti, Corul de Cameră şi Corul mixt al Liceului de Muzică şi Arte Plastice din Piteşti, Corala „Negru-Vodă” a oraşului Câmpulung Muscel (1968-1988), Corul mixt al comunei Călineşti, Corul mixt al comunei Leordeni, judeţul Argeş, Corul mixt al Casei Sindicatelor din Piteşti și Corul de Cameră „Carmen Argessi” al Şcolii Populare de Arte din Piteşti, participând ca dirijor la festivaluri corale şi folclorice internaţionale din Germania, Bulgaria şi Olanda”, precizează cercetătorul Sorin Mazilescu.
Profesorul Moise Mitulescu a fost autor a zeci de studii foclorice și a creat numeroase lucrări corale premiate la numeroase concursuri naționale.
Profesorul și dirijorul Moise Mitulescu a fost și autorul cântecului „Hai, FC Argeș”, pe versuri de Tudor Diaconu, adoptat ca imn al echipei de fotbal, după câștigarea campionatului național în 1972.