Ambii președinți au jucat în aceeași echipă, Putin având numărul 11, iar liderul Belarus - numărul 1. Putin a marcat de 7 ori, în timp ce Lukașenko a înscris doar de 2 ori. Alături de cei doi a fost și fiul lui Lukașenko - Nikolai. Meciul s-a desfășurat pe arena de gheață a școlii sportive pentru copii și tineret Manezh din Strelna, de lângă Sankt Petersburg. Au participat și câțiva jucători de hochei ruși celebri, printre care Vyacheslav Fetisov, Valeri Kamensky, Alexei Kasatonov, potrivit euronews.com.
După discuțiile de miercuri despre armamentul de război, Lukașenko i-a mulțumit lui Putin pentru sprijinul politic şi economic acordat, pe fondul sancţiunilor Europei și SUA impuse Belarus. Chiar i-a spus că este recunoscător pentru că ”a salvat” Belarus de la izolare, scrie presa internațională. Este vorba de sancțiunile UE impuse de anul trecut regimului Lukașenko în urma fraudării alegerilor, apoi acțiunilor legate de imigrație și de abuzurile regimului său. Ultima decizie a lui Lukașenko este modificarea Constituției pentru a-și consolida puterea și rămânerea la conducerea Belarus până în 2035, asemănător planurilor aplicate chiar de lideru lde la Kremlin. Proiectul publicat pe site-ul prezidențial pe 27 decembrie urmează să fie supus unui referendum în februarie 2022. Lukașenko este la putere de peste 27 de ani, fiind ales, pe 10 iulie 1994, pentru prima dată preşedinte al Belarus.
Din octombrie 2020, UE a impus progresiv măsuri restrictive împotriva Belarusului, în urma fraudării alegerilor prezidențiale din august 2020 din Belarus, ce au dus la proteste ample și violente. Sancțiunile au urmat și după intimidarea și reprimarea violentă a protestatarilor pașnici, a membrilor opoziției, precum și a jurnaliștilor. UE nu recunoaște rezultatele alegerilor din Belarus,pe care nu le consideră nici libere, nici corecte. Potrivit UE, în total, 183 de persoane fizice și 26 de entități sunt desemnate în prezent în cadrul regimului de sancțiuni împotriva Belarusului. Printre acestea se numără președintele belarus, Alexandr Lukașenko, și fiul său, Viktor Lukașenko, consilier pe probleme de securitate națională, precum și alte personalități-cheie ale conducerii politice și ale guvernului, membri la nivel înalt ai sistemului judiciar și mai mulți actori economici importanți. La 4 iunie 2021, Consiliul a decis să înăsprească măsurile restrictive existente având în vedere situația din Belarus, prin introducerea unei interdicții privind survolarea spațiului aerian al UE și privind accesul la aeroporturile UE al transportatorilor de toate tipurile din Belarus. Ultimul pachet de sanctiuni, al cincilea, a fost aplicat din 2 decembrie 2021, pentru abuzuri continue la adresa drepturilor omului și pentru instrumentalizarea migranților. Consiliul European a impus măsuri restrictive unui număr suplimentar de 17 persoane și 11 entități, vizând membri importanți ai sectorului judiciar și canalele de propagandă care contribuie la continuarea represiunii împotriva societății civile, a opoziției democratice, a organelor de presă independente și a jurnaliștilor, precum și funcționari politici de rang înalt și companii care au contribuit la incitarea și organizarea traversărilor ilegale ale frontierei în scopuri politice.